Липсата на газ за фирмите ще доведе до съкращаване на

...
Липсата на газ за фирмите ще доведе до съкращаване на
Коментари Харесай

Васил Велев: При липса на газ 250 хил. души ще останат без работа

Липсата на газ за компаниите ще докара до редуциране на 250 хиляди служащи, сигнализираха от Асоциацията на индустриалния капитал в България. По думите на ръководителя на Асоциацията пред bTV, представен от БНР, Васил Велев, работодателските организации са попитали с отворено писмо от 27 юли т.г. какво следва с количествата газ, които България би трябвало да получи, само че не са получили съответен отговор. „ Обещаха ни 4 пъти по-евтин газ, а той нарастна 2 пъти, само че по-лошото е, че няма газ за бизнеса “, сподели Велев и посочи:

„ В момента газ въобще за бизнеса няма да има, защото този, който е обезпечен е единствено азерския газ, който покрива 27,6 % от потреблението. Това е по-малко от разноските на газ на Топлофикация-София. За бизнеса няма да има изобщо газ. Този митичен газ от танкери, който въобще в случай че стигне дотук, защото няма трасета по които да стигне, ще бъде с 1/3 по-скъп от газа, от който сме се отказали по дълготрайния контракт. “

Велев добави, че даже в случай че контрактуваните количества полутечен газ доближи до България, той не взема решение казуса, тъй като обезпечава по-малко от половината от дефицита.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР