Липсата на финансиране може да забави завършването на клиничните изпитвания

...
Липсата на финансиране може да забави завършването на клиничните изпитвания
Коментари Харесай

Бил Гейтс: светът прави грешка, като не дава повече за нова ваксина срещу туберкулоза

Липсата на финансиране може да забави завършването на клиничните изпитвания на първата нова ваксина против туберкулоза от повече от век, предизвести Бил Гейтс, чиято фондация поддържа създаването й. имунизацията.

Съоснователят на " Майкрософт ", трансформирал се във човеколюбец, сподели, че има голям брой обещаващи нововъведения в битката против туберкулозата, най-големият заразен палач в света, само че че повече финансиране е от значително значение за техния триумф. " Неуспехът да се финансират тези неща... като че не можем да продължим с цялостна скорост в тези тествания на ваксини - това е голяма неточност ", сподели той пред Ройтерс в изявление в понеделник.

Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс е най-големият финансов донор а борбата против туберкулозата. Ваксината M72/AS01, в началото създадена от GSK е подкрепяна от Гейтс неправителствена от Института за медицински проучвания на Бил и Мелинда Гейтс.

Гейтс сподели, че проект за фаза III на клиничните изпитвания на имунизацията евентуално ще бъде разгласен по-късно тази година, само че прикани държавните управления и други филантропи да се засилват, с цел да оказват помощ за финансирането на тестванията, както и на други нововъведения за туберкулозата.

Той пресметна, че тестването на имунизацията ще коства 700-800 милиона $. " Въпреки че ще бъдем огромен донор, ние се нуждаем от сътрудници ", сподели той, добавяйки, че създаването на ваксина има висок риск от неуспех, тъй че се нуждае от същински ангажимент от страна на финансиращите.

Туберкулозата, бактериална болест, която визира най-много белите дробове. Тя може да бъде предотвратена и лечима, само че 10 милиона души към момента се заразяват с нея годишно, а 1.6 милиона души са умряли от туберкулоза през 2021 година, съвсем напълно в страни с ниски и междинни приходи. Това от дълго време е най-смъртоносната инфекциозна болест в света, макар че за малко беше изместена от COVID-19.

Инструментите за битка с туберкулозата, като имунизацията Bacillus Calmette-Guerin (BCG), са несъвършени, само че има " обнадеждаващи " нововъведения във ваксини като M72, по-прости схеми на лекуване и по-лесни за внедряване диагностични проби, сподели Гейтс.

 Климатичните промени ще са удобни за заболяванията, предвиждат учени Климатичните промени ще са удобни за заболяванията, предвиждат учени

През септември има и среща на високо равнище на Организация на обединените нации за туберкулозата, само че Гейтс сподели, че се притеснява, че това може да не се случи заради други световни цели.

" Винаги е предизвикателство, когато има толкоз доста бюджетни цели. Но светът направи голяма неточност, като не влага повече в туберкулозата ", споделя Гейтс пред Ройтерс.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР