Липсата на електронни услуги в някои институции предизвиква опашки пред

...
Липсата на електронни услуги в някои институции предизвиква опашки пред
Коментари Харесай

До края на годината ще ползваме електронни услуги с приложение

Липсата на електронни услуги в някои институции провокира опашки пред вратите на ведомствата в страната

Все повече българи избират да си свършат работата посредством интернет, само че има и такива, които по разнообразни аргументи са принудени да вървят на гише и да се редят на опашки.

"Основният приоритет на Министерство на електронното ръководство, който ще бъде осъществен в рамката на тази година, е да се сътвори опция всеки жител да има в джоба си, в своя смарт телефон, средство за електронна идентификация. Това ще бъде приложение, с което ще се представяме в електронна среда, ще удостоверяваме нашата еднаквост. Няма да има потребност от дипломиран електронен автограф, с цел да се употребяват електронни услуги ", това сподели в "Твоят ден " по заместител министърът на Електронното ръководство Александър Йоловски.

"Основният проблем на нашето електронно ръководство е неналичието на надеждно, елементарно за потребление средство за електронна идентификация, с това приложение той ще бъде решен ", означи Йоловски.

"Има доста електронни услуги, само че и доста недостатъци около тях, едната е недоброто разпространение, както и липса на цифрови умения - у хората и у администрацията. Хубавото е, че проблемите са известни и са решими ", сподели още заместител министърът.

"Всяка електронна услуга ще се употребява с това приложение, електронна идентификация, която в доста страни работи от дълго време, при нас ще пристигна след 20 години говорене за електронно ръководство. Това би трябвало да се случи до края на 2022 година ", съобщи Александър Йоловски.

Според него хората не трябва да имат терзания, тъй като електронното ръководство дава в пъти по-висока сигурност.

Йоловски добави, че ще отпаднат доста условия за разнообразни типове документи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР