Липсата на достатъчно увереност е била една от пречките пред

...
Липсата на достатъчно увереност е била една от пречките пред
Коментари Харесай

Неуспехът на волейболистите в Световната лига бил свързан с "психология и липса на увереност"

Липсата на задоволително убеденост е била една от пречките пред националния тим по волейбол по пътя към финалите в Световната лига съгласно селекционера Пламен Константинов. Българският състав имаше отлични условия да влезе измежду шестте най-хубави, само че загуби с 1:3 от Аржентина.

" Бяхме близо, само че се представихме под равнището си в някои мачове, освен против Аржентина. Това е обвързвано с логика на психиката и липса на задоволително убеденост. Очевидни са проблемите в играта ни и сме ги анализирали. Знаем в каква посока да вървим в подготовката за европейското състезание ", сподели Константинов при завръщането в София.

По думите му са се видели проблеми в сервиса, а процентът на първична офанзива при съвършено посрещане е " напряко недействителен ".

Константинов уточни, че " част от състезателите нямат привички да съблюдават игровата система ". " Може би им би трябвало време. Не на последно място прибавям и физическото положение на тима. "

" Не можахме да се настроим добре за дуела с Аржентина и не го изиграхме добре. Сякаш не дадохме всичко от себе си и чакахме аржентинците сами да изгубят. Аз обаче знаех, че пред лична аудитория те ще са пределно стимулирани ", сподели селекционерът.

По думите му е обикновено след загуба да има рецензии. " Трябва обаче да си пазим волейболистите, тъй като точно те ни държат в елита. Има момчета, на които рецензиите им се отразяват и не играят с нужното предпочитание. Изключвам треньорите - нас дано ни подлагат на критика. "

Той съобщи, че класирането за финалите в Световната лига не е било отписвано. " Искахме да се класираме, макар че знаехме, че това ще ни усложни програмата ", разяснява Константинов.

Следващата цел, която е и съществена за сезона, е европейското в Полша в края на август. Константинов сподели, че Боян Йорданов ще се причисли към тима, като ще се приказва и с някогашния капитан Тодор Алексиев.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Световна лига (405)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР