Липсата на достатъчно количество газ ще доведе до икономически загуби.

...
Липсата на достатъчно количество газ ще доведе до икономически загуби.
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Последиците от липсата на газ ще са лоши или катастрофални

" Липсата на задоволително количество газ ще докара до стопански загуби. Икономистите спорим дали последствията ще са неприятни, или пагубни ", това съобщи вицепремиерът Атанас Пеканов пред NOVA.

Той разяснява и газовата диверсификация, като беше безапелационен, че Русия не е най-сигурният сътрудник. " Има енергийна рецесия. Тя е в цяла Европа. Трябва да действаме допустимо най-бързо, с цел да я решим ", прикани вицепремиерът.

" Отстраняването на шефовете на Национална агенция за приходите и Агенция " Митници ", и промяната на регионалните шефове, са естествени. Всяко едно държавно управление подхваща такива стъпки при започване на своето ръководство ", изясни Атанас Пеканов.

" Действията, които бяха направени в първите дни са изцяло естествени. Всеки един нов кабинет би трябвало да подсигурява допустимо най-ефективната работа на институциите. И постоянно, когато става промяна на властта, се вършат някои промени ", разяснява той.

Той изясни за какво ресорът за евросредствата във финансовото министерство беше обособен от него. " Ние одобряваме една конструкция, която съществува от дълги години и в други европейски страни. Темата с европейското финансиране е много комплицирана. Тя влиза в ресорите на доста министерства, по тази причина е добре да има обособен вицепремиер, който да се занимава с тази тематика ", изясни Пеканов.

Вицепремиерът разяснява и тематиката с Плана за възобновяване, като съобщи, че е признат единствено един закон. " Вместо 22 има признат единствено един закон. Следващият парламент ще би трябвало да стартира с гласуването на тези текстове. Вече имах срещи с няколко министри, с цел да стартираме работа по тях. Сред тях са Законът за публичните поръчки, законът за персоналния банкрут и други ", уточни Пеканов.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР