Липсата на чуваемост е основеният проблем на управляващата коалиция. Това

...
Липсата на чуваемост е основеният проблем на управляващата коалиция. Това
Коментари Харесай

Десислава Танева за правителството: Високомерно поведение, но те ще си получат оценка за това

Липсата на чуваемост е основеният проблем на ръководещата коалиция. Това счита депутатът от ГЕРБ и някогашен министър на земеделието Десислава Танева в ефира на " БНР ".

" Това е високомерно държание, само че те ще си получат оценка за това. Когато не разбираш от един пазар, не излизай по този начин в подобен основен миг. Заявката на страната да влезе на пазара и да купува милиони тонове зърно - методът, по който се прави, докара до един извънреден безпорядък, който всекидневно нанася вреди на всеки от операторите по агрохранителната верига ", разяснява Танева.

Според нея закупуването от страната на нови количества зърно е трябвало да стане при пазарни условия и без да разбере никой.

" Обявяват се едни цени, които днешна дата към този момент са 30% по-ниски. За да реализира насила за една такава продажба, на процедура вкараха административни ограничения, че на процедура спря износът. А в България има зърно, което е в пъти повече, в сравнение с е потреблението. Всичко това е прекъсване на потока от финансов запас, който да обезпечи продължение на това произвеждане и опазване на размера на зърнена продукция у нас, на фона на войната в Украйна ", съобщи Танева, представена от " БГНЕС ".

Танева счита, че " методът, по който се финансира тази интервенция, е най-скандалното нещо ".

" Над 1,1 милиарда лв. ще бъдат дадени, не го купува Държавният запас, а една държавна компания към Министерството на земеделието, на която бордът на шефовете е подал отчет, че би трябвало да се ликвидира, тъй като тя няма никаква активност, няма активи, няма нищо, тя е за разпродажба. Ресорният заместник-министър, който е от Политическа партия, два дни подред вика Съвета на шефовете и ги кара да подпишат подготвени контракти с борсови медиатори за комисионни за към 1 млн. лв., няма Закон за обществените поръчки (Закон за публичните поръчки), няма нищо. И да, те не са излезли на пазара, тъй като чакат да се подпишат тези контракти за ходатайство. Това е безусловно скандално ", добави тя.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР