Липсата на бюджет за новата година се оказа пречка пред

...
Липсата на бюджет за новата година се оказа пречка пред
Коментари Харесай

Промяната остави работниците без ваучери за храна, иначе ще ги вдига на 200 лв.

Липсата на бюджет за новата година се оказа спънка пред даването на ваучерите, съгласно финансовото министерство е „ належащо “ да се прояви „ схващане и самообладание “
Работниците остават без ваучерите си за храна от този месец. Причината – няма признат бюджет за новата година. Подобно нещо не се беше случвало през последните 20 години.

Ресорното министерство на финансите даде обяснения на уеб страницата си за аргументите за ставащото и прикани служащите за „ схващане и самообладание “.

„ Съгласно член 209, алинея 7 от Закона за корпоративното подоходно облагане, общата годишна квота за даване на ваучери за храна се утвърждава със закона за държавния бюджет на Република България за съответната година. … Към сегашния миг няма влезнал в действие закон за държавния бюджет за 2022 година, поради това не е одобрена обща годишна квота за даване на ваучери за храна, надлежно не е избрана самостоятелна квота и сбор на самостоятелните квоти за 2022 година На процедура сега липсва нормативно съображение за разглеждане на заявки за приемане на самостоятелна квота… Затова считаме, че е належащо операторите на ваучери за храна, работодателите и служащите и чиновниците да се отнесат с схващане и самообладание в сегашната обстановка “, гласят част от обясненията.

Иначе вицепремиерът Корнелия Нинова разгласи пред депутатите от икономическата комисия в Народното събрание, че ваучерите ще стават по-големи – не 80, а 200 лева Те ще могат да се употребяват и за заплащането на комунални разноски като сметки за ток и вода, а не както до момента единствено за храна.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР