Липса на воля да се противопостави на талибаните, а не

...
Липса на воля да се противопостави на талибаните, а не
Коментари Харесай

САЩ посочиха причината за падането на правителството в Афганистан

Липса на воля да се опълчи на талибаните, а не неналичието на дарба да се води битка с тях е повода държавното управление на Афганистан да падне от власт. Мнението беше изказано на конференция на 3 септември заместник-говорителят на Белия дом Карин Жан-Пиер.

„ Президентът Байдън изложи три точки пред Ашраф Гани: Работете с моя екип, с цел да изгладите детайлностите по ефикасна военна тактика посредством консолидация на силите към обитаемоте места; овластете вашите военни водачи да ползват тази стратегия; водачите да поддържат тактиката за създаване на доверие в афганистанското население и международната общественост. Това Байдън се опитваше да съобщи на президента Гани “, сподели Жан-Пиер.

„ Становището на нашите военни водачи е, че най-хубавият късмет за сполучлива битка с талибаните е даден на Гани посредством сливане на страната и използване на тактика, която стопира напредването на талибаните и дава доверие на афганистанските сили за сигурност и обществеността ", съобщи представителят на американския водач. " Тази рекомендация беше рационална и в сходство с това, което американските управляващи декларирахме обществено. За страдание, Гани не можа или не последва този съвет ", сподели Жан-Пиер.

Говорителят на Белия дом не отговори на въпроса дали държавното управление на Съединени американски щати търси кой е виновен за оповестението на наличието на последния телефонен диалог сред Байдън и Гани на 23 юли. Откъси от стенограмата на този диалог бяха оповестени на 31 август от организация Reuters. В него Байдън в реалност прикани Гани да показва по-активно своята убеденост в превъзходството си над талибаните.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР