Липса на субстанции, на опаковки, на алуминиево фолио е сред

...
Липса на субстанции, на опаковки, на алуминиево фолио е сред
Коментари Харесай

Недостиг на лекарства има и в Германия

Липса на вещества, на опаковки, на алуминиево фолио е измежду главните аргументи десетки медикаменти да изчезнат и от немските аптеки.
Прочетете още
Това описа за Би Ти Ви българката Евелина Ангелова, която е фармацевт в Германия. Недостигът се демонстрира изключително мощно в този момент, когато в страната има нараснала заболеваемост.

За дефицит на обособени медикаменти у нас алармират пациентите, здравното министерство е забранило износа на тези препарати, само че част от тях - най-много медикаменти за деца с астма и диабетици, липсват на българския пазар от месеци.

Температуропонижаващите медикаменти могат да се купуват без рецепта в Германия, всичко останало е единствено по лекарско наставление, описа Ангелова.

Точно същите са дейностите на управляващите и там против дефицита - цялостна възбрана на износа на дефицитните лекарства. Очакванията са в средата на март пазарът да бъде нормализиран.

Презапасяване както в България обаче не е допустимо, просто няма по какъв начин лекарите да изпишат предписания за това, изясни още фармацевтката.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР