Липса на пешеходни пътеки и знаци тормози жители в Северен.

...
Липса на пешеходни пътеки и знаци тормози жители в Северен.
Коментари Харесай

Улица в Кършияка се превърна в скоростна отсечка, липсват знаци и пешеходни пътеки

Липса на пешеходни пътеки и знаци тормози поданици в „ Северен ”. За казуса алармираха пловдивчани, които живеят на ул. „ Оборище ” в Кършияка. Те описаха, че улицата безусловно се е трансформирала в скоростна права и най-редовно водачите се изсилват с висока скорост, като прибавят че е въпрос на време да се случи сериозен случай.
Прочетете още
Причината за това е неналичието на каквито и да е знаци, легнали служители на реда или повдигнати пешеходни пътеки. Жителите на квартала споделиха пред TrafficNews , че с цел да пресечеш на отсрещния тротоар се изисква огромна храброст, а и доза шанс, защото рядко има коли, които биха спрели, с цел да преминеш.

„ Още откакто завият надясно от моста на Герджика към ул. „ Оборище ”, колите се спускат с огромна засилка по улицата и въобще не се преценяват с потребностите на пешеходците, които чакат да пресекат. Вариантът да преминат насреща е или да чакат, до момента в който някой не благоволи да спре, или просто да рискуват, което несъмнено значи да рискуват и здравето си ”, описаха пловдивчани, като прибавиха, че последният случай с пешеходец, който на косъм е бил отвеян от кола е от последните дни.

В тази връзка се свързахме с кмета на регион „ Северен ” Стоян Алексиев, който съобщи, че е осведомен с казуса в региона, като добави, че в действителност има сериозна потребност от слагане на знаци, повдигнати пешеходни пътеки или легнали служители на реда.

„ Говорил съм доста пъти тъкмо по този мотив със зам.-кмета по „ Транспорт ” Тодор Чонов, нямам информация към този миг дали е задействана процедура. Ще проследя по какъв начин се развиват нещата с този случай. Предложил съм на доста места в региона да се сложат както знаци, по този начин и легнали служители на реда, и повдигнати пешеходни пътеки. Това обаче зависи от Община Пловдив, защото би трябвало мястото да се гледа от комисия и надлежно да издадат скица и по-късно да стартираме работата ”, разяснява Алексиев.

Позиция потърсихме и от шефа на   “Организация и надзор на превоза ” Георги Стоилов, който също удостовери, че казусът е сериозен и касае целия регион „ Северен ”.

„ Многократно съм писал писма по този мотив, само че няма нищо, което да се е трансформирало. Хоризонтална маркировка липсва в целия регион и има незабавна потребност от слагане на такава. По контракт дейностите по водния цикъл не включват възобновяване на хоризонталната маркировка, както и слагането на знаци. Проблемът в региона касае както пешеходците, по този начин и местата, обозначени като синя зона. Очаква се до месец да започва маркирането и на тези места ”, съобщи Стоилов.

Ул. " Оборище ":



 Ул. " Ильо Войвода ":  

Ул. " Карловска ":



Кръстовището на улиците " Неофит Рилски ", " Братаница " и ул. " Браила ":

 

Ул. " Братаница ":



Ул. " Неофит Рилски ":



  Ул. " Войводиново " с ул. " Средец ":



Ул. " Средец " с ул. " Момчил челник ":



Ул. " Средец " с ул. " Полковник Сава Муткуров ":

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР