Липса на кворум провали вота на недоверие срещу македонския премиер

...
Липса на кворум провали вота на недоверие срещу македонския премиер
Коментари Харесай

Липса на кворум провали вота на недоверие срещу македонския премиер

Липса на кворум провали вота на съмнение против македонския министър председател Зоран Заев късно вечерта в четвъртък. Заев остава на поста си до избора на ново държавно управление, съобщи МКД.

" Като вземаме поради, че няма кворум за задачата, за която е импортиран този въпрос, на държавното управление не е гласувано съмнение и на тази основа то продължава работа с цялостния си състав и пълномощията, които има, ​​каза ръководителят на Народното събрание ТалатДжафери, като по-късно поздрави премиера Зоран Заев и членовете на неговия кабинет, които участваха в залата.
 Заев отсрочва оставката си до стабилизиране на политическата обстановка
Заев отсрочва оставката си до стабилизиране на политическата обстановка

Ще чака демократичното болшинство да се стабилизира, изключително това, което е за Европейски Съюз

Отсъстваше министърът на земеделието Арджанит Ходжа от Беса, който преди дни реши да напусне държавното управление, само че официално той към момента е на поста.

С председателството на Джафери в залата на Народното събрание трябваше има 61 депутати, задоволително, с цел да има кворум за гласоподаване по дневния ред и при изискванията, когато опозиционният блок загуби депутата от Беса Кастриот Реджепи, който през днешния ден, въпреки и подписал на самодейността не се появи в Народното събрание.

Припомняме, че поради неприятни резултати на локалните избори предишния месец, разгласи, ще остане на поста, до момента в който политическата обстановка се стабилизира.

ВМРО-ДПМНЕ съобщи, че тя и други опозиционни партии са си обезпечили 61 гласа в 120-местния парламент, с цел да смъкват държавното управление.

Но той не подаде публично оставката си в Народното събрание .

Неговите социалдемократи оглавиха алианс, който съумя да завоюва тясна победа преди ВМРО-ДПМНЕ на парламентарни избори предходната година.
 Зоран Заев подаде оставка
Зоран Заев подаде оставка

Причината е провалянето на локалните избори

Заев за първи път стана министър-председател през 2017 година и сложи страната по пътя към участие в Европейски Съюз , като се съгласи да добави " Северна " към името, с цел да позволи десетилетия спор с Гърция, която има провинция, наречена Македония.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР