Липса на кворум провали изслушването на ръководствата на СЕМ и

...
Липса на кворум провали изслушването на ръководствата на СЕМ и
Коментари Харесай

Липса на кворум провали изслушване на СЕМ и КРС в парламента по скандала в БНР

Липса на кворум провали чуването на управленията на Съвет за електронни медии и на КРС във Временната парламентарна комисия за изследване на обстоятелствата и събитията, свързани с спиране на излъчването на стратегия " Хоризонт " на Българското национално радио, както и на изказванията за политически напън върху управлението и публицисти от БНР.
След 15 минутно изчакване на изчезналите в залата депутати, ръководителят й Тома Биков анулира плануваното за през днешния ден чуване. Според него то би могло да се организира идната или по-следващата седмица.

Независимо от проваленото съвещание, ръководителят на Съвет за електронни медии София Владимирова взе думата и предложи да даде на парламентарната комисия мнението на Съвет за електронни медии и цялата постъпила и направена от Съвет за електронни медии документи по времето на зародилата скандална обстановка в БНР. За да има равнопоставеност, Биков предложи същия метод да бъде прибавен и към КРС и означи, че даването на писмени мнения и материали не значи анулация на чуването.
В дебелата пакта, която донесе София Владимирова са, както изясни пред публицисти тя, „ всички материали, мнения, тъжби, претенции и позиции, постъпили в Съвет за електронни медии за цялото време на проблема с БНР, с цел да може депутатите от комисията да добият ясна визия за позициите „ за “ и „ срещу “, настояването за оставка на шефа на БНР Светослав Костов, настояването да бъде оставен на поста, визията на всички, работещи в БНР, също протоколите от чуванията в Съвет за електронни медии “.
Във връзка със старта на процедурата за избор на нов шеф на БНР и обстоятелството, че освободеният апелира решението за неговото освобождение, Владимирова съобщи, че не е обезпокоена. „ Това са естествени демократични права. Всички решения на Съвет за електронни медии подлежат на правосъден надзор, което смятам за вярно. Предстои да забележим какво ще е решението на съда “.
Владимирова заяви още, че Съвет за електронни медии ще показа мониторинг за плурализъм за интервала от юли, когато освободеният шеф встъпва в служба до 26 септември, когато стартира предизборната акция. Тя сподели, че нормално подобен мониторинг се прави един път годишно, само че БНР и Българска национална телевизия наложително са в ежеседмичния график за мониторинг. „ подобен мониторинг, по този начин или другояче, щеше да се случи през тази година, само че заради форсмажорни условия и в другия публичен снабдител, се случва в този момент “, добави тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР