Липса на класни стаи в бургаско училище. Учениците дори в

...
Липса на класни стаи в бургаско училище. Учениците дори в
Коментари Харесай

Училище в бургаския кв. „Сарафово“ страда от недостиг на класни стаи

Липса на класни стаи в бургаско учебно заведение. Учениците даже в началните класове са принудени да учат на смени и в смесени занимални.

Училището е в бургаския квартал „ Сарафово “. Родители на деца в началните класове недоволстват, че липсва подобаваща база в образователното заведение – липсват съблекални към салона, трапезария за хранене, има апел деца да не посещават занималните поради липса тук-там.

„ На нас ни беше прочетено, че в условия на пандемия нашите деца от двата класа би трябвало да играят настрана и да имат зони в двора, в това време тези деца, които целия ден се разделят, в един миг следобяд те отново са дружно в една стая, тъй като няма място. И общо взето всичко това – разделяне, маски, отдалеченост, се обезсмисля, когато те отново са дружно, тъй като недей си Боже в случай че едно дете е болно двата класа са под карантина при тези условия “, споделя Мария Иванова, майка на второкласник.

В учебното заведение сега се образоват 230 възпитаници, разпределени в 11 паралелки, а постройката разполага единствено с 8 класни стаи. Тенденцията и за идната година остава възходяща.

„ Отново иска ми се наложи да съединявам занималня, колкото повече се цялостни учебното заведение с деца, толкоз по-малко благоприятни условия ще имам за целодневно образование в начален стадий “, споделя Калине Белева, шеф на ОУ „ Христо Ботев “ в кв. „ Сарафово “.

Ръководството на учебното заведение единствено финансира план за уголемение на съществуващата постройка.

Той планува да бъдат построени спомагателни класни стаи.

По предварителни планове построяването на нови корпус ще коства към 2 млн. лева А общината би трябвало да го включи в капиталовата си стратегия за идната година и да откри финансиране.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР