Липса на адекватна и навременна информация е основната причина за

...
Липса на адекватна и навременна информация е основната причина за
Коментари Харесай

ШОК ВЕРСИЯ: Гаф на Гранична полиция коства живота на двете ченгета в Бургас

Липса на съответна и навременна информация е главната причина за гибелта на бургаските служители на реда Йордан Илиев и Атанас Градев. Двамата изгубиха живота си в осъществяване на служебния си дълг в четвъртък сутринта. Катастрофата стана на кръстовище „ Трапезица “, откакто рейс, пренасящ мигранти, блъсна патрулката, в която са се намирали. 

Видео от камера в региона демонстрира по какъв начин патрулният автомобил се пробва да препречи пътя на рейса, който обаче го опустошава с голяма скорост. Според пътни служители на реда сходно деяние е безусловно нелогично в тази обстановка. " Това е еднакво на самоубийство - да застанеш с автомобил на пътя на автобус, който тежи няколко тона и се движи с над 150 км/час ", разяснява за сътрудниците от " Трафик Нюз " пътен служител на реда с над 30 години стаж в КАТ. 

Най-простото пояснение за това деяние е липса на опит. Но в тази ситуация имаме двама чиновници, единият от които има повече от 20 години стаж, а сътрудника му - 7. Началниците им ги разказват като дисциплинирани и съветстни служители на реда, без санкции. Т.е няма по какъв начин да разбираем маневрата с липса на опит. 



Според източници от Министерство на вътрешните работи повода за дейностите на служителите на реда в патрулката е неналичието на навременна и изчерпателна информация за протичащото се. Преследването е стартирано от патрули на " Гранична полиция ", откакто рейсът с мигрантите не стопира на първото контролно-пропусквателен пункт. Макар, че той се движи в посока Бургас, от " Гранична " не подават сигнал на сътрудниците си в града. Едва откакто рейсът минава с огромна скорост, без даже да намали  и през второто контролно-пропусквателен пункт, чиновниците си дават сметка, че влизайки с тази скорост в града, автобусът може да аргументи тежки провали. Едва тогава е подаден сигнал към ОД Министерство на вътрешните работи - Бургас. 

Предстои да бъде изяснено и каква тъкмо информация е подадена. Според служители на реда от морския град, на бургаската полиция не е било обявено, че рейсът е минал през две КПП-та без да спре и се движи с доста огромна скорост. Затова и на пръв взор дейностите на патрула наподобяват нелогични. Но в случай че служителите на реда фактически не са имали цялостната информация за държанието на лидера на рейса - ковчег, тогава можем да разгледаме реакцията им в напълно друга светлина. 

Всъщност, съгласно служители на реда, задачата на лидера на автобуса, преследван от Гранична полиция, е била да влезе в центъра на града, където стремително да разтовари мигрантите и по-късно той и трафикантите да избягат. 

Ако следствието удостовери тази фактология, управлението на Министерство на вътрешните работи ще би трябвало да накаже управлението на " Гранична полиция " и чиновниците, взели решенията, станали причина за гибелта на двамата служители на реда. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР