Лионел Меси вкара единственото попадение, а Пари Сен Жермен спечели

...
Лионел Меси вкара единственото попадение, а Пари Сен Жермен спечели
Коментари Харесай

ПСЖ с рекордна титла във Франция

Лионел Меси вкара единственото попадение, а Пари Сен Жермен завоюва рекордна 11-а купа в Лига 1, завършвайки 1:1 като посетител на Страсбург в среща от предпоследния 37-и кръг на френското футболно състезание.

Така парижани имат 85 точки на върха в класирането, на четири преди втория Ланс, който си обезпечи второ място и място в Шампионската лига през идващия сезон, първо за отбора от 21 години, след победа с 3:0 победа над Аячо.

Меси, който се чака да напусне ПСЖ, откакто договорът му изтече в края на сезона, беше прецизен в 59-ата минута след асистенция на Килиан Мбапе. Това е негов 16-и гол за сезона.

Меси и Мбапе размениха функциите си и бяха покрай втори гол, когато аржентинецът центрира за французина, който обаче не съумя да осъществя от близка отдалеченост.

Резервата в Страсбург и някогашен състезател на първенците Кевин Гамейро изравни в 79-ата минута, само че точката беше задоволителна за парижани да защитят купата си кръг преди края на сезона в Лига 1.

ПСЖ оцеля в 15-ата минута, когато Хабиб Диало пресече привидно безопасен пас на Ел Чадайл Бишиабу назад към Джанлуиджи Донарума, само че Серхио Рамос реагира бързо, с цел да почисти опита на нападателя да стреля от дребен ъгъл.

Страсбург продължи да бъде по-опасен в офанзива, а Диало раздруса дясната греда след удар от воле от 20 метра.

След равенството домакините резервираха мястото си в елита. Отборът на Фредерик Антонети има преднина от шест точки пред 17-ия Нант, който загуби от Лил с 1:2.

Олимпик Марсилия ще приключи на трета позиция, откакто остана със 73 точки след домакинска загуба с 1:2 от Брест.

Лил е четвърти с 66 точки, откакто две дузпи на Джонатан Дейвид им донесоха триумф вкъщи с 2:1 против застрашения от изпадане Нант.

Рен измести Монако от петото място с победа с 2:0 против отбора от Княжеството. Двата отбора са с по 65 точки, само че Монако е с по-лоша голова разлика, оставяйки борбата за място в Лига Европа да се реши в мачовете от последния кръг. Четвъртият тим в Лига 1 се класира за груповата фаза на Лига Европа, където ще се причисли към носителя на Купата на Франция Тулуза.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР