Лионел Меси вече официално е играч на Пари Сен Жермен.

...
Лионел Меси вече официално е играч на Пари Сен Жермен.
Коментари Харесай

Официално: Меси е играч на ПСЖ

Лионел Меси към този момент публично е състезател на Пари Сен Жермен. Аржентинският маестро дойде в Париж във вчерашния ден, като мина медицински прегледи и към този момент театралничи с екипа на новия си тим. Освен това е проведена и конференция на Меси, на която той ще дава отговор на журналистически въпроси в качеството си на ново попълнение на ПСЖ. Това публично изказване на легендата на Барселона се очакваше с голямо неспокойствие от хиляди почитатели на ПСЖ, които се бяха събрали пред стадиона, с цел да чуят какво ще каже една от суперзвездите на модерния футбол.

При приближаването на Меси и неговото семейство към залата за конференции, те започнаха да скандират: „ Меси, Меси! “, показвайки какъв брой са разчувствани от идването на аржентинеца на „ Парк де Пренс “.

Първи стартира да приказва президента на клуба Насер Ал Хелайфи. Той съобщи: „ Днес е исторически ден за международния футбол. Меси е единственият състезател, спечелил Златната топка 6 пъти, най-хубавият състезател на планетата и за всички нас и за всички почитатели е голямо благополучие, че ще могат да му се любуват занапред нататък. Имаме огромни упоритости за нашия план и в този момент те приключват с идването на най-хубавия състезател в света. Надяваме се Меси да завоюва доста титли със своите нови съотборници, които са най-хубавите в света. Няма да не помни и щаб. Директорът Лео (Леонардо) и всички останали в клуба. Те правят невероятна работа за тима, за почитателите и за историята на клуба. Лео, благодаря на теб и фамилията ти, че ни се довери и те поздравявам в новия ти дом “.

След неговата приветствена тирада пристигна ред и за Лео Меси да каже няколко думи след прекосяването от Барселона в ПСЖ.

„ Здравейте, желая да благодаря на президента за думите. Много съм благополучен, всички знаят по какъв начин напуснах Барселона, беше доста мъчно, след толкоз години в тима. Трудно е да се направи смяна след толкоз време. Щастието в този момент обаче е голямо, нямам самообладание да мога да упражнявам и да се включа бързо в игра. Сега се любувам на време със фамилията си, само че желая да стартира да упражнявам и да се срещна със съотборниците си, с цел да стартира този нов стадий от моята кариера. Искам да благодаря на президента, Леонардо и на целия клуб за метода, по който се държаха с мен, откогато започнаха договарянията с Барселона. Беше сложна обстановка и правя оценка това, че всичко се случи толкоз бързо толкоз елементарно със договорката. Наистина желая, имам желанието да продължа да спечелвам титли. Това е упорит клуб и е подготвен да се бори за всичко. Това е моята цел - да продължа да спечелвам трофеи. Искам да благодаря на хората от Париж за идването, приема от тяхна страна беше страховит. Ще се борим за всички трофеи. Много се веселя, че съм тук “, сподели носителят на 6 Златни топки.

„ Много се веселя, че ще мога да споделям една съблекалня с тези играчи. Искам да стартира да се състезавам с най-хубавите и това постоянно е доста хубаво и красиво “, сподели аржентинецът и добави: „ Идвам след месец, в който не съм упражнявал и в който бях свободен сътрудник, по тази причина сигурно ще би трябвало да направя предсезонна подготовка самичък и когато съм подготвен, ще стартира да играя. Наистина го чакам с огромно неспокойствие, само че не знам датата на първия ми мач. Това ще зависи от това по какъв начин се усещам и какво ще реши треньорският щаб “.

Той не пропусна да приказва и за последните дни, в които стана ясно, че няма да остане в Барселона: „ Всичко, което ми се случи през последната седмица, беше мъчно от една страна, само че в това време беше вълнуващо. Без да оставям след себе си претърпяното, само че съм разчувствуван от този нов стадий, който би трябвало да изживея в спорта със фамилията си. Трябваше да мина през всички тези усеща и трябваше да приема обстановката лека-полека “.

Президентът Ал Хелайфи, от своя страна, съобщи: „ Нашата цел е да печелим всеки мач, всеки трофей, а в този момент с Лео сме още по-близо до тази цел. Искаме да работим и да печелим трофеи “.

" Много съм признателен на хората, беше същинска полуда. Бях в Барселона и хората към този момент бяха на улицата. Искам да ви благодаря и да им кажа, че ще се любуваме доста на това. Надявам се, че това ще бъде добра година за тях от спортна позиция “, благодари Меси на почитателите, които в последните дни се събираха неведнъж, с цел да го изпратят от Барселона и по-късно да го приветстват в ПСЖ.

Меси разяснява и представянето на новия си тим в Шампионската лига в последните сезони: „ Има моменти, когато имаш най-хубавия тим в света и отново да не спечелиш. Знаем какъв брой е сложна Шампионската лига, ПСЖ също го знае, като беше доста близо. Това е конкуренция, в която участват най-хубавите и ще би трябвало да имаме група, която е обединена и мощна, и чак тогава ще отнеме малко шанс. Най-добрият не постоянно печели. Това е специфична конкуренция и това я прави толкоз красива. Затова всеки я обича. Дойдох в тим, който е съвсем приключен. През последните години той беше покрай спечелването на Шампионската лига. Идвам да оказа помощ и да дам всичко от себе си, с повече възторг от всеки път. Мечтата ми е да печеля още една Шампионска лига и аз са пристигнал на идеалното място, с цел да могат да го направя “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР