Лионел Меси спечели з арекорден седми път Златната топка за

...
Лионел Меси спечели з арекорден седми път Златната топка за
Коментари Харесай

Роналдо избухна с обвинения срещу Франс Футбол след поредния подарък за Меси

Лионел Меси завоюва з арекорден седми път " Златната топка " за най-хубав футболист на 2021 година в анкетата на " Франс Футбол ", а резултатите демонстрират, че аржентинецът е имал минимално преимущество пред главния си съперник Роберт Левандовски.

Меси е събрал 613 точки от гласовете на участващите 170 спортни публицисти, до момента в който нападателят на Байерн (Мюнхен) има 580. Разликата сред третия Жоржиньо от Челси и четвъртия Карим Бензема от Реал (Мадрид) е надалеч по-сериозна – 460 т. против 239 т.

След като бе награден с скъпото самостоятелно отличие, Меси се обърна към Левандовски: " За мен беше чест да се боря с теб. Всички са съгласни, че през предходната година ти беше огромният победител. Смятам, че " Франс Футбол” са длъжни да ти връчат премията. Тя е твоя, ти си я заслужи и би трябвало да си я вземеш вкъщи”, съобщи Меси.

" Невероятно е да съм тук още веднъж. Преди две години си мислех, че това евентуално ще са последните ми години във футбола. Не знаех какво ще се случи, само че ето, че съм отново съм тук пред вас. Не знам още какъв брой години ми остават от кариерата, само че се надявам да са доста, тъй като се развличам извънредно.

Най-важната ми премия пристигна през юни, когато спечелихме Копа Америка. Към това се стремях от началото на кариерата ми в националния отбор. Искам да посветя този приз на моите съотборници, с които дружно постигнахме това ", сподели още Меси.

За нечестността в избора на Меси за тази година приказва и това, че Кристиано Роналдо не си замълча, както нормално, а избухна в обществените мрежи с куп обвинявания към " Франс Футбол " и основния редактор на изданието.

Португалецът употребява профила си в " Инстаграм ", с цел да насочи тежки обвинявания към Паскал Фере, който неотдавна разкри, че португалецът му доверил, че единствената му упоритост е да приключи кариерата си с повече " Златни топки " от Лионел Меси.

Голямата звезда на Манчестър Юнайтед дефинира това изказване на журналиста като неистина и добави, че постоянно е желал да поздравява спечелилите, само че Фере е изрекъл втора неистина.

Ето и цялото изказване на Роналдо:

" Днешният резултат изяснява изявленията на Паскал Фере от предходната седмица, в които той твърди, че съм му доверил, че единствената ми упоритост е да завърша кариерата си с повече " Златни топки " от Лионел Меси. Паскал Фере лъже, с цел да разпространява себе си и да популяризира изданието, за което работи. Неприемливо е индивидът, виновен за присъждането на такава влиятелна премия, да лъже по този метод, проявявайки безусловно пренебрежение към някой, който постоянно е уважавал " Франс Футбол " и " Златната топка ". Той още веднъж излъга, оправдавайки отсъствието ми от церемонията с несъществуваща карантина.

Винаги желая да поздравя тези, които печелят, тъй като спортсменството и феърплея управляват кариерата ми през цялото време. Правя го, тъй като в никакъв случай не съм против никого. Винаги спечелвам за себе си и клубовете, които съставлявам. За себе си и тези, които ме обичат. Не спечелвам против никого.

Най-голямата упоритост в кариерата ми е да спечелвам национални и интернационалните титли за моите клубове и националния тим на моята страна.

Най-голямата упоритост в кариерата ми е да бъда добър образец за всички, които са или желаят да бъдат професионални футболисти.

Най-голямата упоритост в кариерата ми е да оставя името си записано със златни букви в историята на международния футбол.

Ще завърша с това, че съм съсредоточен само върху идващия мач на Манчестър Юнайтед и върху всичко, което към момента можем да реализираме през този сезон дружно с моите съотборници и нашите последователи.

Останалото? Останалото е просто останалото... "
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР