Лионел Меси спечели много важна битка в съдебната зала, която

...
Лионел Меси спечели много важна битка в съдебната зала, която
Коментари Харесай

Съдът на Европейския съюз разреши на Меси да регистрира името си като търговска марка

Лионел Меси завоюва доста значима борба в правосъдната зала, която му разреши да записва на своето име комерсиална марка за спортни артикули. Казусът беше позволен от Съда на Европейския съюз, който заключи, че футболистът е задоволително прочут и няма по какъв начин името му да бъде сбъркано с други марки.

Аржентинският футболист дълго време не можеше да записва своя лична марка поради испанския производител на колела " Маси " (Massi). Компанията сполучливо подаде тъжба до Комисията за интелектуална благосъстоятелност на Европейския съюз (EUIPO) и по този начин казусът стигна до втория най-висш съд в Европа.

В жалбата на EUIPO се изяснява, че Меси и " Маси " са съвсем идентични образно и фонетично и това би затруднило потребителите. Съдът обаче отхвърли желае.

" Господин Меси е добре позната обществена персона, която може да бъде забелязана по телевизия и постоянно обсъждана в телевизионния или радиоефир ", заключи съдът.

В най-скоро време марката " Меси " ще бъде записана, само че към момента не се знае какви артикули ще предлага футболистът.

Звездата на " Барселона " е най-добре печелещият футболист за тази година, откакто общо приходите му от заплата, бонусите към контракта му с каталунците и персоналните му спонсорски договори му носят 126 милиона евро.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР