Лионел Меси ще изиграе последния си мач за Пари Сен

...
Лионел Меси ще изиграе последния си мач за Пари Сен
Коментари Харесай

Меси ще изиграе последния си мач за ПСЖ. Какво следва за аса?

Лионел Меси ще изиграе последния си мач за " Пари Сен Жермен " против " Клермон " в събота, съобщи старши треньорът на парижани Кристоф Галтие. Така той единствено удостовери нещо, което футболният свят знае от ранната пролет на тази година - че аржентинецът напуща, защото не се разбра за нов контракт с клуба.

Наскоро изтърпя 2-седмично наказване, откакто си разреши пътешестване в Саудитска Арабия и не се яви на лагер на тима, призован изненадващо от Галтие след загуба. Преди дни ПСЖ си подсигурява купата, по този начин дуелът с " Клермон " ще е напълно протоколен.

" За мен е привилегия да упражнявам най-хубавия футболист в историята на футбола. Това ще бъде неговият финален мач на стадион " Парк де Пренс " и аз се надявам, че той ще получи топло посрещане от трибуните ", сподели Галтие пред публицистите.

Последното надали ще се случи - Меси бе освиркван още през април от постоянно пламенните и изискващи почитатели на парижани.

През този сезон Лео има 21 гола в 20 мача в шампионата. Аржентинецът завоюва купата и през тази година във Франция, а ПСЖ влиза в последния кръг с 4 точки преднина пред втория " Ланс " и 12 пред пред третия " Олимпик " (Марсилия).

" През тази година той беше значима част от тима, постоянно разполагаем. Не мисля, че каквито и да било рецензии към него са обективни. Винаги е бил в ПСЖ като част от тима, като групов състезател. За нас беше голяма привилегия да бъде част от нашата съблекалня през този сезон ", добави треньорът, чието оставане по никакъв начин не е несъмнено, приказва се, че клубът желае да договаря с Жозе Моуриньо.

А бъдещето на футболиста за момента е неразбираемо. Има спекулации, че ще заиграе в Саудитска Арабия за повече от 400 милиона $ на сезон, което би било рекордно възнаграждение в историята на спорта. Твърди се, че има оферта и от щатския " Интер Маями ", а доста се приказва и за евентуално завръщане в " Барселона ".

Президентът на каталунците Жоан Лапорта съобщи, че клубът прави всичко допустимо да притегли Меси, като работи по проект, тъй че да се побере в границите на условията за финансов феърплей на Ла Лига. По този мотив са налице трудове, че №10 е податлив съществено да понижи заплатата си.

Според журналиста от Би Би Си Гилем Балаг, чиято информация постоянно е надеждна и точна, истината е доста по-различна. До момента клубът " Барселона "  не е направила оферта на Меси и това кара него и щаба му да губят самообладание. Според Балаг до дни, в случай че не и до часове, международният първенец от Катар ще разгласи новия си тим и той няма да е Барса.

По думите на испанския публицист, доближените до клуба каталунски медии са впрегнати да настояват, че завръщането на Лео зависи най-много от него. Същото сподели оня ден и треньорът Шави. Това обаче е версия за пред почитателите, истината е, че " Барселона " просто не може да показа в Ла Лига финансов проект, част от който да е заплатата на Меси. 

Тимът е в доста тежко състояние, като би трябвало да се раздели с един куп футболисти, с цел да може да си разреши единствено един с добра заплата. Спряганият вид, при който Меси подписва с " Интер Маями " и клубът на Дейвид Бекъм го преотстъпва на " блаугранас " е единствено нечиста сделка, а не действителна опция, написа Балаг.

Така, най-малко за момента, Лионел Меси наподобява най-близо до " Ал Хилал ", като с привличането му се е заело цялото кралство. То, апропо, се е насочило и към други мегазвезди в края на кариерите си - Карим Бензема, Лука Модрич, Серхио Рамос...
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР