Лионел Меси, Шави Ернандес, Серхио Агуеро... Това са само част

...
Лионел Меси, Шави Ернандес, Серхио Агуеро... Това са само част
Коментари Харесай

Кой е Фил Фоудън - най-най-най-талантливият футболист през погледа на Гуардиола

Лионел Меси, Шави Ернандес, Серхио Агуеро... Това са единствено част от десетките футболисти, с които Хосеп Гуардиола е работил. Но кой е най-талантливият измежду всички тях съгласно оценката на самия управител на " Манчестър сити "?

Отговорът на Гуардиола е Фил Фоудън.

На 19 години англичанинът е свежият лъх, който разчупва стандарта за " жителите " като клуб, който напълно разчита на пазаруването на " подготвени " играчи за големи суми, тъй като е артикул на школата на клуба.

" Фил Фоудън е най, най, най-талантливият футболист, който в миналото съм виждал в кариерата ми като състезател и управител. Той има всичко належащо, с цел да се трансформира в един от най-хубавите футболисти освен в Англия ", сподели неотдавна Гуардиола.

Думите на мениджъра на " Сити " са подплатени от впечатляващото развиване на Фоудън в последните две години. От никому незнаен юноша, той се трансформира в мъж, упованията към който са да бъде измежду огромните звезди на тима в бъдеще.

 Кой е Фил Фоудън - най-най-най-талантливият футболист през погледа на Гуардиола
© Associated Press

Фоудън е роден в Стокпорт и като последовател на " Сити " влиза в школата на отбора, когато е на осем. Пътят му към мъжкия футбол се отваря по време на лятното турне на жителите през 2017 година, когато той впечатлява с представянето си в дуелите с " Манчестър юнайтед " и " Реал " (Мадрид).

" Отдавна не съм виждал сходно нещо. Неговото показване беше на друго равнище. Той е на 17 години, отраснал е в школата, обича клуба и за нас той е подарък ", сподели Гуардиола през лятото на 2017 година

Няколко месеца по-рано идва огромният пробив на Фоудън. Той печели купата на международното състезание при 17-годишните с Англия, като халфът е определен за състезател на шампионата.

Личният триумф при юношите е подплатен от други значими за кариерата на Фоудън събития, който през декември 2017 година дебютира за " Сити " във Висшата лига и Шампионската лига. На 17 години и 192 дни той става най-младият англичанин в историята, който стартира като титуляр в най-престижния клубен шампионат в Европа.

Фоудън се трансформира още в най-младия футболист, който печели Висшата лига. 15 дни преди да навърши 18 години записва петия си мач в шампионата в последния кръг от сезона, поради което е награден с шампионски орден.

 Кой е Фил Фоудън - най-най-най-талантливият футболист през погледа на Гуардиола
© Associated Press

Фоудън се усеща най-добре като плеймейкър. Той се любува да диктува играта с усет да намира и извежда съотборниците си на стрелкова позиция. С прелестно възприятие за дрибъл и надзор върху топката той може да играе еднообразно добре на крилото и в центъра на халфовата линия.

С енергичните си дейности в офанзива англичанинът съумя да впечатли макар дребното благоприятни условия, които получава за изява от Гуардиола. Сега Фоудън наподобява подготвен да направи идната стъпка в кариерата си.

" Фоудън има един проблем. Понякога мениджърът му не го пуска в стартовия състав. Той заслужава всичките минути игра, само че е мъчно, до момента в който в тима, в който играе, има конкурентни съотборници ", сподели шеговито Гуардиола.

Испанецът добави: " Той приема нещата с отворено схващане, работи извънредно крепко на всяка подготовка и знае какъв брой доста го оценявам. Отлично знае, че съм тук, с цел да му оказа помощ допустимо най-вече, с цел да стане това, което е. Убеден съм, че и двамата ще го реализираме ".

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР