Лионел Меси продължава да блести с екипа на Интер (Маями).

...
Лионел Меси продължава да блести с екипа на Интер (Маями).
Коментари Харесай

Меси вкара от 30 м, за да прати Интер Маями на финал

Лионел Меси продължава да свети с екипа на Интер (Маями). Аржентинската звезда означи един от головете за успеха с 4:1 над Филаделфия Юниън в полуфиналния конфликт от шампионата за Купата на Лигите и към този момент има 9 попадения, откогато се причисли към състава.

Меси не пропусна да се разпише в нито един от шестте си дуела за Интер Маями, а в половината от тях реализирта по два гола.

Срещата с Филаделфия ще се запомни и с дебютното попадение на Жорди Алба, който беше прецизен в края на полувремето, приключило 3:0 в интерес на Интер Маями.



Преди това Йосеф Мартинес откри резултата още в 3-ата минута, а Меси удвои задатъка на отбора от Флорида. През втората част Алехандро Бедоя понижи, а резервата Дейвид Руис реши всичко в интерес на Интер Маями.

Ранният гол на Мартинес се оказа основен, тъй като разреши на “чаплите ” да играят напълно на контраатаки. През първото полувреме тимът на Херардо Мартино нанесе три удара и всеки от тях беше голов.

В 20-ата минута Меси получи топката от Мартинес и с отдалечен изстрел изненада стража на Филаделфия Андре Блейк. Секунди преди почивката Робърт Тейлър изведе Алба, той напредна по левия фланг и умерено прати топката в мрежата.

Усилията на Филаделфия доведоха единствено до попадение на ветерана Бедоя в 75-ата минута, само че в 84-ата Руис се възползва от асистенция на ДеАндре Йедлин и оформи безапелационната победа на Интер Маями.



“Вижда се и по време на мачовете, че Лео е доста по-спокоен и по-щастлив ”, разяснява наставникът на Интер Маями Херардо Мартино.

Въпреки че е в клуба едвам от няколко седмици, Меси към този момент дели третото място с Робърт Тейлър в класацията на най-хубавите голмайстори на “чаплите ”. Пред него са единствено Гонсало Игуаин, който има 29 попадения за отбора и Леонардо Кампана с 16.

В разногласието за трофея Интер Маями ще се изправи против спечелилия от втория полуфинал сред Монтерей и Нешвил. Това ще е първи край за тима, който преди идването на Меси нямаше победа в 11 следващи мача в МЛС, а по-късно записа 6 поредни победи в Купата на лигите. С триумфа Интер Маями си обезпечи присъединяване и в Шампионската купа на КОНКАКАФ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР