Лионел Меси надмина Диего Марадона като най-великия играч на всички

...
Лионел Меси надмина Диего Марадона като най-великия играч на всички
Коментари Харесай

Меси задмина Марадона като най-велик за всички времена, смята Скалони

Лионел Меси надмина Диего Марадона като най-великия състезател на всички времена, сподели селекционерът на международния първенец Аржентина Лионел Скалони.

" Ако би трябвало да избера един, то това е Лео, имам специфични връзки с него. Той е най-хубавият за всички времена, макар че Марадона също беше страховит ", сподели Скалони пред испанската радиостанция “Кадена Копе ".

Феновете в Аржентина боготворят Марадона и го избраха пред Меси, само че настройките наподобява се трансформират, откакто нападателят на Пари Сен Жермен изведе тима до международната купа предишния месец за първи път, откогато Марадона въодушеви отбора да завоюва през 1986 година.

Скалони също по този начин разкри, че първата му задача след назначението на поста през 2018 година е била да беседва с Меси и да го убеди да се върне в националния тим след къса отмора.

" Първото нещо, което направих, беше видеоразговор с Меси. Първото нещо, което му споделих, беше " Върни се. Ще те чакаме ". Осем месеца по-късно той се върна и направихме необикновен тим ", добави Скалони.

" Да тренираш Меси не е мъчно. Не можеш да го коригираш на техническо равнище, само че от време на време можеш да го инструктираш да пресира или да нападна по избран метод. Когато надуши кръв, той е номер едно. "

Скалони също по този начин отбрани своя вратар Емилиано Мартинес от рецензиите за невъздържаното му празнуване след триумфа на Аржентина с отправения непристоен жест при приемането на премията " Златна ръкавица " и носенето на кукла с лицето на Килиан Мбапе по време на парада с открити рейсове.

" Има настройки против него, само че той е страховит човек. Той е като дете. Неговата персона е дала толкоз доста на тима ", счита Скалони.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР