Лионел Меси може и вече да няма договор с Барселона

...
Лионел Меси може и вече да няма договор с Барселона
Коментари Харесай

Барса хвали Меси, но договор няма

Лионел Меси може и към този момент да няма контракт с Барселона и действително да е свободен сътрудник, само че на „ Камп Ноу “ си го броят за собствен. След чудесното му показване в 1/4-финала с Еквадор на Копа Америка, гарнирано с две асистенции и един гол за 3:0, от Барса похвалиха в Туитър аржентинския състезател, както нормално вършат със личните си футболисти, които играят с националните си тимове. „ Просто Лео “ гласеше късото известие.

Защо обаче към момента той няма договор с Барселона? Една от аргументите е таванът на заплатите, които от Ла Лига постановиха на тимовете.

„ Имаме фонд за заплати в размер на 110% от упования приход. Размерът на възнагражденията би трябвало да се поправя и би трябвало да работим в тази посока. Това е друга обстановка, в която би трябвало да вземем решения, с цел да се съобразим с финансовия феърплей “, сподели президентът на клуба Жоан Лапорта.

„ Беше доста тежка борба, знаехме силата на Еквадор. Много се борихме, до момента в който намерим вратата на противника. Важното е, че направихме още една крачка. Имаме потребност от още една, с цел да се класираме на този дълго чакан край и се надяваме да я създадем “, разяснява самият Меси след триумфа с Еквадор с 3:0.

„ Опитваме се да играем красиво, само че от време на време не можем. Спечелихме доста значим мач. Беше една от задачите ни да бъдем измежду най-хубавите четири. Сега би трябвало да си починем, тъй като има малко време за идната игра “, добави той. Гаучото е голмайстор на шампионата с 4 попадения. На полуфиналите Аржентина среща Колумбия, а Бразилия - Перу.

За други вести четете днешното издание на "Мач Телеграф ".

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР