Лионел Меси може да си тръгне от Барселона“ без пари.

...
Лионел Меси може да си тръгне от Барселона“ без пари.
Коментари Харесай

Меси си тръгва без пари от „Барса“



Лионел Меси може да си тръгне от „ Барселона “ без пари. Този призрачен за клуба сюжет ще се развие при възможна политическа самостоятелност на Каталуния, разкри вестник „ Мундо Депортиво “. Според изданието в новия контракт на мегазвездата, парафиран в края на ноември, е заложена специфична уговорка. През миналата година на територията на региона се организира референдум, а локалното население пожела разединение от Испания.
„ Мундо Депортиво “ въпреки всичко добавя, че даже и при оповестяване на самостоятелност Меси ще остане в отбора, в случай че „ Барселона “ продължи да играе в едно от шампионатите на Испания, Англия, Германия или Франция.

Иначе каталунците приключиха 1:1 със „ Селта “ в първи мач от 1/4-финалната фаза за купата на Краля. Двубоят ще се запомни със завръщането в игра на Осман Дембеле, най-скъпото попълнение в историята на „ червено-сините “. Французинът игра за последно през септември, когато нарани подколянното сухожилие в мач с „ Хетафе “ (2:1). Оттогава изминаха 111 дни. Нападателят влезе в заключителната част на срещата с отбора от Виго, когато към този момент бяха паднали попаденията. Резултатът бе открит от Хосе Арнаис за гостите, а още преди почивката Систо вкара за 1:1.

В деня след срещата стана ясно, че управлението на „ Барселона “ е вдигнало офертата за Фелипе Коутиньо на 160 млн. евро в опит да затворят прехвърлянето допустимо най-скоро. 120 от тях ще бъдат платени при подписването, а останалата част ще влязат в касата на „ Ливърпул “ под формата на бонуси.

Сделка се приготвя и на „ Сантяго Бернабеу “, където първенецът на Испания към този момент се оглежда за нов нападател. За задачата наставникът Зинедин Зидан и президентът Флорентино Перес към този момент са разискали вероятните разновидности. А те са сведени до два – Мауро Икарди от „ Интер “ и Алексис Санчес от „ Арсенал “. Иначе „ белия балет “ не срещна опозиция при визитата на „ Нумансия “ за купата и завоюва с 3:0.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР