Лионел Меси, Карим Бензема и Килиан Мбапе са тримата финалисти,

...
Лионел Меси, Карим Бензема и Килиан Мбапе са тримата финалисти,
Коментари Харесай

Тримата големи, които ще спорят за Най-добър играч в класацията на ФИФА, са известни

Лионел Меси, Карим Бензема и Килиан Мбапе са тримата финалисти, които ще се борят за наградата Най-добър футболист на миналата година, връчван от ФИФА. Аржентинецът и двамата французи останаха на финалната права, откакто са получили най-вече гласове в в началото оповестения лист от 14 номинирани. Световната централа взима под внимание представянето на играчите за интервала от 8 август 2021 година, до 18 декември 2023-та. Особеността е, че в сметките влиза и миналото Световно състезание в Катар. Това важи за всяка една от категориите за премиите FIFA The Best. Победителите ще бъдат оповестени на гала, която ще се състои на 27 февруари в Париж.

Меси е огромният любимец, откакто изведе Аржентина до международната купа в Катар. Аржентинецът означи седем гола и записа три асистенции по време на Мондиал 2022, с помощта на което завоюва и премията за най-хубав футболист на шампионата. Към това Меси добави в богатата си витрина и шампионската купа на Франция, която завоюва с ПСЖ.

Карим Бензема пък бе в основата на следващия успех на Реал Мадрид в Шампионската лига, комбиниран с купата от Ла Лига. Заради това той завоюва и другото огромно самостоятелно отличие в международния футбол - „ Златната топка “ на „ Франс Футбол “. Бензема осъществя 15 гола в ШЛ през предишния сезон и бе определен за №1 шампионата. Той стана и голмайстор на Ла Лига с 27 попадения.

Килиан Мбапе означи осем попадения за Франция по време на Световното състезание и стана голмайстор на шампионата. Той се трансформира в първия състезател от 56 години, осъществил хеттрик на край на международно състезание. За ПСЖ 24-годишният нападател вкара 39 гола и направи 26 асистенции в 46 мача.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР