Лионел Меси изведе Аржентина до победа над Австралия и класиране

...
Лионел Меси изведе Аржентина до победа над Австралия и класиране
Коментари Харесай

Меси изведе Аржентина до победа над Австралия

Лионел Меси изведе Аржентина до победа над Австралия и класиране на четвъртфинал на Мондиал 2022. Меси вкара първия гол за триумфа с 2:1, само че.

Съперник на отбора в четвъртфинала ще бъде Нидерландия. По-рано през днешния ден. Мачът е повтаряне на конфликта на същата фаза от 1998 година

Меси откри резултата в 35-ата минута. Така той отпразнува по най-хубавия вероятен метод мач №1000 в карирата си. Това беше първи гол за него в елиминациите на международно състезание и попадение №789 във всички шампионати. Точният удар остана и единствен през първото полувреме.

През второто Аржентина продължи да играе постепенно и без да се напряга изключително. Южноамериканците стигнаха до второ попадение в 57-ата минута. Вратарят Мат Раян сбърка, разреши на Алварес да му отнеме и аржентинцът не сбърка на празна врата.

13 минути преди края Австралия се върна в мача. Центриране беше изчистено на крайници на Гуудуин, той стреля, топката рикошира в Енцо Фернандес и влетя в мрежата. Три минути по-късно левият бек Бенич мина сред четирима и стреля страховито, само че Лисандро Мартинес мазета.

В края и в добавеното време Лаутаро Мартинес, Меси и Паласиос изпуснаха куп чисти положения за трети гол. В седмата минута на добавеното време Австралия имаше още една отлична опция да изравни. Лисандро Мартинес обаче избави шута на младежа Гаранг Куол.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР