Лионел Меси го направи! Гениалният аржентинец изведе националния тим на

...
Лионел Меси го направи! Гениалният аржентинец изведе националния тим на
Коментари Харесай

Меси го направи! Качи Аржентина на световния връх след магически спектакъл в Катар!

Лионел Меси го направи! Гениалният аржентинец изведе националния отбор на родината си до трета международна купа.

Южноамериканците завоюваха с 4:2 след осъществяване на дузпи (3:3 в постоянното време и продълженията) и детронираха Франция на финала в Катар. Мачът се трансформира в вълшебен театър, който предложи самобитен дуел сред звездите на двата отбора: Меси и Килиан Мбапе.

23-годишният нападател на " петлите " на два пъти връщаше отбора си от пъкъла, само че общо четирите попадения не успа да измъкне Купата от ръцете на гениалния аржентинец.

Меси откри от дузпа в 23-ата минута. Усман Дембеле фаулира Анхел ди Мария който влезе в наказателното поле и реферът незабавно уточни бялата точка. Зад топката застана капитанът и не сбърка. 13 по-късно Ди Мария повиши на 2:0. Аржентина провежда чудесна офанзива, която приключи с прецизен удар на крилото на южноамериканците. Асистенцията бе дело на Мак Алистър!

 Меси го направи! Качи Аржентина на международния връх след вълшебен театър в Катар!

Тимът на Дидие Дешан бе безусловно неразпознаваем и селекционерът извърши две промени още преди почивката - напуснаха Усман Дембеле и Оливие Жиру. На тяхно място се появиха Коло Муани и Маркюз Тюрам.

Втората част стартира с нови офанзиви за Аржентина. Ди Мария откри Родриго де Паул, който стреля от придвижване, само че Лорис без проблеми улови. Последва и късмет пред Меси, само че той бе затворен и от дребен ъгъл стреля в навън. Франция се опита да натисне, само че по този начин и не стигаше до чисто голово състояние.

В 70-ата минута и Килиан Мбапе се регистрира с първия си шут, само че той бе много неакуратен. Малко по-късно Дешан извърши още две смени - Гризман бе сменен от Кингсли Коман, а Тео Ернандес от Едуардо Камавинга. Така се стигна до 79-ата минута, когато Отаменди сгреши неуместно и събори Муани в пеналта - дузпа за Франция. Зад топката застана Мбапе и вкара за 2:1. Това обаче не бе всичко и единствено след три минути " петлите " изригнаха още веднъж.

 Меси го направи! Качи Аржентина на международния връх след вълшебен театър в Катар!

Коман надигра Меси и стартира бърза контра, при която топката доближи до Мбапе, който с неповторим шут опъна мрежата на южноамериканците за 2:2. До края на постоянното време Мбапе изпусна за Франция, а Меси можеше да донесе успеха на своя отбор, само че Лорис направи феноменално избавяне. Така се стигна до продължения.

Аржентина стигна до трети гол. Лаутаро бе изведен отдясно и стреля, само че Лорис мазета топката в краката на Меси, който чукна топката във вратата за 3:2.

Франция още веднъж се хвърли в офанзиви и по този начин се стигна до 118-ата минута, когато Монтиел игра с ръка в наказателното поле - дузпа за " петрите ". Мбапе пое отговорност и вкара от бялата точка за 3:3.

 Меси го направи! Качи Аржентина на международния връх след вълшебен театър в Катар!

Драмата бе цялостна в 120-ата минута, когато Муани бе изведен самичък против Мартинес, само че не съумя да го преодолее. В последна сметка се стигна до дузпи. Коман и Чуамени се провалиха, а аржентинците демонстрираха здрави нерви и победиха със международната купа . /БГНЕС
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР