Лионел Меси е в позиция да спечели наградата на ФИФА

...
Лионел Меси е в позиция да спечели наградата на ФИФА
Коментари Харесай

ФИФА обяви номинираните за наградите The Best, има изненади

Лионел Меси е в позиция да завоюва премията на ФИФА – The Best, за повторно в кариерата си, до момента в който Бет Мийд, Кийра Уолш и Лия Уилямсън попаднаха в листата с номинирани при дамите.

След като завоюва международната купа с Аржентина в края на предходната година, Меси реализира още една от дългогодишните цели в кариерата си. Големият му противник през годините – Кристиано Роналдо, към момента има преимущество при извоюваните статуетки от The Best – две на една в интерес на португалеца. Меси наподобява сигурен притежател на званието макар конкуренцията на съотборника си в Пари Сен Жермен Килиан Мбапе, както и на носителя на „ Златната топка “ Карим Бензема от Реал Мадрид.

Има единствено един англичанин измежду номинираните – Джуд Белингам, от Борусия Дортмунд, за напъните си на клубно и национално равнище. Четирима играчи в листата са от Висшата лига – Ерлинг Холанд, Хулиан Алварес и Кевин Де Бройне (и тримата от Манчестър Сити), и Мохамед Салах от Ливърпул, макар че формата на Садио Мане за „ алените “ преди летния трансфер в Байерн Мюнхен му извоюва място измежду номинираните.

При дамите преобладават състезателки от националния тим на Англия, който стана европейски първенец на домашна почва. Четири футболистки от състава на Сарина Вигман са измежду номинираните. Алексия Путелас от Барселона предлага конкуренция, както и завърналата се след тежка травма на коляното Ада Хегерберг.

Номинираните за Най-добър състезател за годината на ФИФА при мъжете:

Хулиан Алварес

Джуд Белингам

Карим Бензема

Кевин Де Бройне

Ерлинг Холанд

Ашраф Хакими

Роберт Левандовски

Садио Мане

Килиан Мбапе

Лионел Меси

Лука Модрич

Неймар

Мохамед Салах

Винисиус Жуниор

Номинираните за Най-добър състезател за годианта на ФИФА при дамите:

Айтана Бонмати

Дебиня

Джеси Флеминг

Ада Хегерберг

Сам Кер

Бет Мийд

Вивиан Мидема

Алекс Морган

Лена Обердорф

Александра Поп

Алексия Путелас

Уенди Ренар

Кийра Уолш

Лия Уилямсън. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР