Лион записа впечатляваща победа с 4:1 в гостуването си на

...
Лион записа впечатляваща победа с 4:1 в гостуването си на
Коментари Харесай

Лион превзе върха с мощна победа над Ница

Лион записа впечатляваща победа с 4:1 в гостуването си на от 16-ия кръг на френската Лига 1. Това бе значим триумф за " Хлапетата ", които оглавиха краткотрайното класиране най-малко за една вечер, преди изиграването на останалите срещи от кръга.

Гостите изиграха страховит мач и можеха да стигнат и до по-изразителен триумф. Те стартираха головото шоу в 32-ата минута, когато бе спънат за дузпа, а осъществя наказателния удар за 0:1.

В 39-ата минута самият Кадевере удвои преднината на своя отбор. Той се възполза от една неприятно върната обратно топка, лиши я и останал очи в очи с вратаря вкара за 0:2.

Ница върна интригата в края на първата част. В 44-ата минута получи прелестна топка зад отбраната и с глава порази вратата за 1:2.

Лион обаче нямаше желание да понижава оборотите и през втората част довърши противника с нови два гола. В 64-ата минута " Хлапетата " проведоха бърза контраофанзива, Кадевере излезе против вратаря, само че избра да подаде на непокрития Карл Токо Екамби, който означи в опразнената врата за 1:3.

В 71-ата минута ново попадение на Токо Екамби бе анулирано поради засада, само че две минути по-късно оформи крайното 1:4, засичайки от близко отбита от вратаря топка.

Така Лион събра актив от 34 точки и излезе на върха в таблицата. Ница пък остава на 12-ото място с 21 точки.

Лига 1 16 кръг, събота 19 декември  Ница 1:4краен резулат  Лион
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР