Лион взе важна победа с 1:0 като гост на ЦСКА

...
Лион взе важна победа с 1:0 като гост на ЦСКА
Коментари Харесай

Лион направи крачка към домакинския финал

Лион взе значима победа с 1:0 като посетител на ЦСКА (Москва) в първи мач от 1/8-финалите в Лига Европа, с което към този момент е изявен любимец за продължение напред. Марсело беше прецизен в 68-ата минута.

Българският национал Георги Миланов беше в стартовите 11 на домакините, само че в 73-ата минута беше сменен. Той действаше като ляв халф-бек.

Двубоят в съветската столица се игра при температурата от към минус 10 градуса, което беше главната причина за неналичието на доста забавни моменти. Отборът от Лига 1 обаче се възползва от една от дребното си благоприятни условия и справедливо надви.

Наш состав на #ЦСКАЛион!

Акинфеев, Кучаев, А. Березуцкий, Игнашевич, Набабкин, Миланов, Натхо, Дзагоев, Головин, Вернблум, Муса.
Запасные: Помазун, Витиньо, Бистрович, Щенников, Чалов, Гордюшенко, Хосонов. pic.twitter.com/DHbp8nI9lh
— ПФК ЦСКА Москва (@pfc_cska) March 8, 2018
“Армейците” са пети в съветското състезание, като от началото на 2018 година не бяха допускали гол. В същото време френският отбор е в серия от шест следващи мача без триумф в Лига 1, само че пък без проблеми се оправи с Виляреал на 1/16-финалите в Лига Европа.

Лион ще бъде хазаин на финалната среща в конкуренцията и по тази причина французите са окуражени да доближат до нея.

Първото полувреме беше разочароващо. Нямаше съвсем никакви чисти положения за гол, като единствено пред Ахмед Муса в 16-ата минута се откри добра опция, само че вратарят Антони Лопеш парира мощния му удар.

Гостите владееха повече топката, до момента в който московчани пробваха изстрели от всякаква позиция, което единствено улесни противника.

Моменты первого тайма #ЦСКАЛион pic.twitter.com/xIIOWp7szX
— ПФК ЦСКА Москва (@pfc_cska) March 8, 2018
След почивката " хлапетата " потеглиха по-смело в офанзива и за домакините стана по-тежко. В 61-ата Игор Акинфеев сподели класа, спасявайки рисков шут на Мемфис Депай от фал. Преди това още няколко удара на играчи на Лион демонстрираха, че гостите са пристигнали да завоюват.

Така се стигна до 68-ата минута, в която френският отбор излезе напред в резултата. Депай центрира от корнер, вратарят Акинфеев не се нарежда добре и най-важното - никой не съумя да спре Марсело, след което бразилецът с лекост заби кълбото в мрежата.

Малко по-късно Миланов напусна терена за сметка на Витиньо, само че изненадващо беше решението на треньора Виктор Гончаренко да извади Алан Дзагоев.

#CSKAOL pic.twitter.com/k7xSHkpq4t
— Olympique Lyonnais (@OL) March 8, 2018
В 82-ата голмайсторът Марсело се намеси чудесно при офанзива на ЦСКА.

Две минути преди края някогашният нападател на Реал Мадрид Мариано Диас пропусна да вкара втори гол за французите, с което да ги улесни в ответната среща.

В ответната офанзива Фьодор Чалов беше покрай изравнителното попадение, само че Лопеш отново беше на мястото си.

Реваншът в Лион е след седмица

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА Лига Европа 1/8 кръг, четвъртък 8 март  ЦСКА (Москва) 0:1краен резулат  Лион
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР