Лион спечели с 2:1 като гост над Каен в среща

...
Лион спечели с 2:1 като гост над Каен в среща
Коментари Харесай

Лион се изкачи на второ място след успех в Нормандия

Лион завоюва с 2:1 като посетител над Каен в среща от 16-ия кръг на френското състезание и с 32 точки излезе на втора позиция. Също толкоз има и Монако, само че с един гол по-слаб баланс. Начело е Пари Сен Жермен, който има 41, откакто през вчерашния ден позволи първото си проваляне с 1:2 при гостуването на Страсбург. По-късно през днешния ден Марсилия гостува на Монпелие и при триумф ще си върне второто място, защото има 31 точки.

Домакините от Нормандия позволиха неточност в отбраната през първата част и Максуел Корне се възползва от поредност от рикошети в наказателното поле, с цел да вкара за 0:1. Този гол отвори още повече играта, а гостите изпуснаха две чудесни благоприятни условия, с цел да затвърдят преднината си. Бразилският бранител Марсело, както и Набил Фекир изпуснаха. До края на полувремето домакините могат да съжаляват, че не изравниха след удара на Юсеф Бенасьор или отбилата се в страничната греда топка след центриране на Адама Мбенге. Почти по подобен сюжет се разви срещата и след началото на второто полувреме.

В 54-ата минута панамецът Мариано Диас вкара за 2:0, възползвайки се от неточност на Реми Роделен и пас на холандското крило Мемфис Депай. До края на мача едно попадение на Каен беше анулирано поради засада на Бенасьор, само че в 90-ата минута Иван Сантини върна едно попадение с мощен изстрел. И в добавеното време Каен даже можеше да изравни, в случай че не беше пропускът на Джордан Нколо. След това проваляне Каен остава на 7-о място с 23 точки. Лига 1 16 кръг, неделя 3 декември  Каен 1:2краен резулат  Лион
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР