Лион се добра до равенство 1:1 в домакинството си срещу

...
Лион се добра до равенство 1:1 в домакинството си срещу
Коментари Харесай

Спорна дузпа помогна на Лион да се спаси от загуба срещу Ница

Лион се добра до тъждество 1:1 в семейството си против Ница от 15-ия кръг на Лига 1. Двата отбора си вкарата две попадения от дузпи. Гостите поведоха след прецизен изстрел на Никола Пепе в 38-ата минута, а " хлапетата " възвърнаха равенството в 89-ата минута с гол на Александре Лаказет, като нарушаването против него бе много леко.

На срещата присъстваше и нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема, който сподели пред публиката извоюваната от него " Златна топка ".

През първата част Ница владееше ситуацията. В 26-ата минута Никола Пепе означи гол, който обаче не бе зачетен поради засада.

След това в 33-ата минута гостите получиха дузпа за игра с ръка на футболист на Лион в наказателното поле. Никола Пепе извърши наказателния удар и Антони Лопеш избави, само че реферът видя неправда и подреди дузпата да бъде пребита. При втория опит Пепе не сгреши и откри резултата - 0:1.

През втората част Лион се разсъни и заигра много по-добре. В 67-ата минута изстрел на Николас Таляфико се отби от гредата.

В 87-ата минута Александре Лаказет си създаде много противоречива дузпа. Той мъчно овладя едно подаване в наказателното поле и след конфликт с Жан-Клер Тодибо се строполи на земята. Съдията реши, че това е задоволително, с цел да уточни бялата точка, а самият Лаказет осъществя 11-метровия удар за крайното 1:1.

Това реми остави двата отбора залепени един за различен в класирането. Лион е на 8-ата позиция с 21 точки, а Ница е на 9-ото място с 20 точки в актива си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР