Лион победи с 4:2 при гостуването си на Брест в

...
Лион победи с 4:2 при гостуването си на Брест в
Коментари Харесай

Голова фиеста между Брест и Лион

Лион победи с 4:2 при гостуването си на Брест в мач от 16-ия кръг на френската Лига 1.

Головото шоу започва Максенс Какере в 21-ата минута, откривайки за гостите. Брест се нуждаеше единствено от 8 минути, с цел да възвърне равенството посредством Матия Перейра-Лаж, само че след по-малко от 120 секунди по-късно още веднъж се оказа в позицията на догонващ, когато Раян Черки върна преднината на Лион. Проблемите за Брест продължиха и скоро след подновяването на играта Брендан Шардоне си изкара безразсъден жълт картон в 35-ата минута, играейки с ръка в личното си наказателно поле. Съдията беше безапелационен и отсъди дузпа. Зад топката застане Александре Лаказет и означи третия гол за Лион.

Второто полувреме стартира в същия дух като първото и единствено четири минути след подновяването на играта Тете вкара за гостите, правейки резултата 4:1. Брест се избави от унижението и направи загубата си по-почитна посредством Стив Мюние, който понижи изоставането на домакините до 2:4. Те обаче нямаха мощ за нищо повече и изгубиха мача.

Поражението остави Брест в зоната на изпадащите на 17-о място с 13 точки на една зад Нант и Монпелие, които направиха равенства през сегашния кръг. С успеха Лион пък събра актив от 24 точки и се намира на 8-ата позиция, намирайки се на 6 пункта от местата, даващи право на присъединяване в европейските клубни шампионати.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР