Лион и Пари Сен Жермен изиграха голямо дерби в горната

...
Лион и Пари Сен Жермен изиграха голямо дерби в горната
Коментари Харесай

Голямо френско дерби, голове-красавци, а ПСЖ не е непобедим

Лион и Пари Сен Жермен изиграха огромно дерби в горната половина на френската Лига 1. В самия завършек на мача победи Лион, като в добавеното време Мемфис Депай осъществя за 2:1 в 94-ата минута.

Дербито бе изпълнено със противоречиви моменти, с картони, от които един червен, и най-много с прекрасен футбол. В последна сметка се оказа, че Пари Сен Жермен не е несломим и по-смелите във Франция могат да се надяват на освен това в мачовете си против водача.

След ремито парижани не престават да водят безапелационно с 55 точки от 22 кръга, Лион е втори с 48, Марсилия е трети с 47, а Монако е с 46.

Парижани бяха без получилия контузия на бедрото Неймар, а след половин час игра останаха и без друга от огромните си звезди – Мбапе.

Още в самото начало на мача Набил Фекир от Лион се оказа същински факир. От фаул, по диагонал и доста надалеч от вратата, той изпрати топката във вратата на ПСЖ и изненада неприятно вратаря Ареола - 1:0 за Лион още във 2-ата минута.

Спорен и в същото време противен епизод се разигра в 30-ата минута на дербито Лион – ПСЖ.

Верати изведе Мбапе в наказателното поле, вратарят на Лион Антони Лопес не реши излизането си и отнесе младия нападател на парижани.

Съдията не отсъди дузпа, а Мбапе остана да лежи на тревата и скоро по-късно бе изведен от терена на носилка и сменен от Дракслер.

За благополучие след това се оказа, че травмата на Мбапе не е страшна и даже не е бил отведен в болница.

На още едно украшение станаха очевидци феновете на дербито от Франция Лион – ПСЖ. В четвъртата добавена минута от постоянното Дани Алвеш центрира, а Лейвин Курзава със страховито торпедо скъса мрежата на Лион – 1:1.

Дани Алвеш остави своя ПСЖ с човек по-малко през второто полувреме. Бразилецът извърши нарушаване против Ндомбеле при започване на второто полувреме и очакваше да получи жълт картон от съдията Клеман Тюрпен.

Но той се приближи глава в глава със съдията, като оспорваше решението му, което накара представителя на Темида да му вдигне пряк червен картон в 57-ата минута.

Двата тима продължиха да вършат шоу и по-късно, като явно и 11-те лионци и 10-те парижани не се задоволяваха с равенството.

И в 94-ата минута Лион победи. Падна следващият гол-красавец в мача, вкара го Мемфис Депай с удар отдалеко и с това донесе огромната наслада за своя тим - 2:1 за Лион против водача!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР