ЛИНКЪЛН, Небраска (AP) — Депутат от Небраска, който отхвърли усилията

...
ЛИНКЪЛН, Небраска (AP) — Депутат от Небраска, който отхвърли усилията
Коментари Харесай

Републиканците от Небраска дават основен приоритет на законопроекта, позволяващ абортите в случаи на фатални аномалии на плода

ЛИНКЪЛН, Небраска (AP) — Депутат от Небраска, който отхвърли напъните предходната година на сътрудниците си републиканци да одобряват съвсем цялостна възбрана на абортите даде главен приоритет тази година на законопроект, който би разрешил абортите след 12-седмичната възбрана на щата в случаи на съдбовни аномалии на плода.

Законопроектът на щатския сенатор Мерв Рипе ще промени възбраната за 12-седмични аборти в Небраска, признат предходната година, за разрешаване на абортите в случаите, когато плодът не може да оцелее отвън утробата. Тази диагноза би трябвало да пристигна от двама лекари, които дефинират, че без значение от всяко животоспасяващо лекуване, плодът е несъответстващ с живота отвън утробата и ще докара до гибел при раждането или малко по-късно. Диагнозата и абортът би трябвало да бъдат сложени преди 20-та седмица от бременността - времева линия, съответстваща на предходната 20-седмична възбрана за аборти в Небраска.

Законопроектът също по този начин отстранява наказателните наказания за лекари, които правят...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР