Линейката ще обслужва най-тежките случаи и е изключително важна за

...
Линейката ще обслужва най-тежките случаи и е изключително важна за
Коментари Харесай

Неонатална линейка пристигна в Русе

Линейката ще обслужва най-тежките случаи и е извънредно значима за спасяването на новородени

Благотворителната акция „ Капачки за бъдеще “ подари третата неонатална кола за спешна помощ за потребностите на Отделение Неонатология на Университетска болница „ Канев “. Линейката ще обслужва най-тежките случаи и е извънредно значима за спасяването на новородени.


Отделението по Неонатология е със статут на междуобластен център, с трето равнище на подготвеност от медицинските стандарти в България и приема новородени от Русенска област и градовете Силистра, Кубрат, Исперих, Тутракан, Разград и Бяла и други лечебни заведения в града. През отиващата си 2022 година до през днешния ден, признатите недоносени бебета са 125, пишат от УМБАЛ " Канев ".

Линейката е със профилирано съоръжение, което дава опция за превозване на най-малките пациенти с най-малък риск. Лечебното заведение ще образува и образова екипи за превоз на бебета в тежко здравословно положение, с цел да бъдат признати или в неонатология на УМБАЛ „ Канев “ или в друго профилирано лечебно заведение.

" Университетска болница „ Канев “ и екипът на Отделението по неонатология изричат своята признателност на хората с огромни сърца от „ Капачки за бъдеще “. Благодарим и на всички, които са дарили от времето и са вложили сърцето си в тази акция, която разрешава на медицинските екипи да избавят човешки животи и да връщат усмивката на лицата на майките. Благодарим от сърце! ", пишат от университетската болница в Русе.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР