Линдзи Джакобелис (САЩ) триумфира в сноубордкроса на зимните Игри в

...
Линдзи Джакобелис (САЩ) триумфира в сноубордкроса на зимните Игри в
Коментари Харесай

Ветеранката Линдзи Джакобелис донесе първи златен медал на САЩ от Пекин

Линдзи Джакобелис (САЩ) победи в сноубордкроса на зимните Игри в Пекин. Петкратната международна шампионка Джакобелис най-сетне се добра до олимпийското злато, което липсваше от сбирката ѝ. Това е и първият златен орден за Съединени американски щати от Игрите в Пекин.

36-годишната американка, сребърна медалистка от Торино 2006, поведе още от началото на огромния край и не позволи да бъде застигната.

REDEMPTION.

16 years after a late fall at Turin 2006 denied her the gold medal, Lindsey Jacobellis is a cross Olympic champion.
— Olympics (@Olympics)
Втора на 21 стотни от секундата финишира Хлое Треспьош (Франция). Така тя заслужи второ олимпийско отличие в кариерата си след бронза в Сочи 2014.

Канадката Мериета Одайн сензационно си обезпечи бронза, като приключи на 48 стотни зад Джакобелис във финалната четворка, в която беше и Бел Брокхоф (Австралия).

24-годишната Одайн имаше единствено едно класиране на подиум в Световната купа през февруари 2017 година с трето място във Фелдберг (Германия), а на огромно състезание в никакъв случай до момента не беше влизала в топ 10, само че през днешния ден се пребори за орден в най-значимото съревнование в кариерата си.

Защитаващата купата си от Пьончан 2018 Микела Мойоли (Италия) остана осма. Тя приключи трета в полуфиналите, а по-късно падна в дребния край, удари лицето си в прът на една врата и не продължи. Италианката получи здравна помощ край трасето, само че въпреки всичко се изправи и сама се придвижи към зоната на финала.

Олимпийската вицешампионка отпреди четири години Жулиа Мобило (Франция) се подреди пета. Тя завоюва дребния край, откакто на полуфиналите падна в средата на трасето в миг, в който беше отпред.

Настоящата международната шампионка от Идре 2021 Шарлот Банкс (Великобритания) пък отпадна още на четвъртфиналите.

сноуборд, крос, дами:

1. Линдзи Джакобелис (САЩ)

2. Хлое Треспьош (Франция)

3. Мериета Одайн (Канада)

It’s a medal for Lindsey Jacobellis in the Women’s Cross!

She is now the oldest ever snowboarder (male or female) to win an Olympic medal. Congratulations! | | |
— Olympics (@Olympics)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР