Linde продава активи, за да получи одобрение на сделката с

...
Linde продава активи, за да получи одобрение на сделката с
Коментари Харесай

Linde продава активи за 3.3 млрд. долара, за да приключи сделката с Praxair

Linde продава активи, с цел да получи утвърждение на договорката с американския си съперник

© Lukas Barth Още по тематиката
Monsanto остава в историята след приключването на договорката с Bayer

Придобиването, което ще сътвори най-голямата компания за семена и пестициди в света, ще приключи на 7 юни
5 юни 2018
Газовите колоси Praxair и Linde се сливат

Сделката сред американската и немската компания е на стойност 33.9 милиарда $
21 дек 2016 Linde продаде активи за 3.3 милиарда $ в Северна и Южна Америка на консорциум от немската газова компания Mercer и компанията за ръководство на активи CVC, с цел да получи позволение за плануваното обединение на стойност 87 милиарда $ с американската група Praxair.

Reuters заяви предходната седмица, че Европейската комисия би трябвало да утвърди договорката след изчерпателен обзор и след утвърдената продажба на европейския газов бизнес на Praxair на японския съперник Taiyo Nippon Sanso Corp.

Н ай-големия снабдител на промишлен газ

Планираното обединение на двете компании, контрактувано през декември 2016 година, ще сътвори нов международен водач на доставки на промишлен газ.

Федералната комерсиална комисия в Съединени американски щати и регулаторите в някои други страни към момента не са се произнесли по договорката. Според анализатори бъдещи сливания в бранша ще бъдат извънредно сложни за утвърждение от регулаторите.

Активите

В конкуренцията за американските активи CVC-Messer победи капиталовата компания Carlyle, който водеше през юни, когато Reuters допусна, че цената на придобиването на активите ще е 3.3 милиарда $.

Messer и CVC потвърдиха договорката в настрана изказване, съгласно което тяхното взаимно дружество ще бъде наречено MG Industries. Messer ще трансферира своите западноевропейски интервенции в размер на 334 млн. eвро в новото дружество.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР