Линда Носкова е едно от големите открития на миналия сезон,

...
Линда Носкова е едно от големите открития на миналия сезон,
Коментари Харесай

Не спира да изумява: 18-годишната Носкова разгроми бивша първа ракета на света

Линда Носкова е едно от огромните открития на предишния сезон, в който тийнейджърката съумя да направи свяю дебют в топ 100 на международната класация и даже откри място в главната скица на Ролан Гарос, където отстъпи в тежка трисетова борба на Ема Радукану. Най-доброто обаче занапред предстоеше за чехкинята, която стартира 2023-та година с гръм и тропот, класирайки се за финала на WTA 500 шампионата в Аделаида. 18-годишната състезателка започва присъединяване си от квалификациите и надигра съпернички от ранга на Дария Касаткина, Виктория Азаренка и Онс Жабер, само че най-после беше спряна в конфликта за купата от Арина Сабаленка, която след това завоюва и Аустрелиън Оупън.

Именно в Мелбърн пък пристигна огромното отчаяние за Носкова, тъй като тя отпадна още в първия кръг на пресявките, макар че беше сложена под номер две в предварителната скица. Изглежда обаче Линда не е имала изключително дълго време да се поддава на разочарованието и през тази седмица се завърна стремително на WTA 250 надпреварата в Лион, в което нямаше проблем да мине през квалификациите и през днешния ден записа своята трета поредна победа, надделявайки над някогашната номер едно Гарбинье Мугурса с безапелационното 6:1 6:4.

Истината е, че Мугуруса е доста надалеч от най-хубавата си форма и сега заема 82-ра позиция в международната ранглиста, като е изгубила всеки един от последните си шест мача, само че това по никакъв метод не обезценява успеха на чехкинята, която я надделя за единствено 73 минути игра и на 1/8-финалите ще премери сили с шестата сложена Маяр Шариф от Египет.

Носкова започва срещата извънредно мощно и незабавно се откъсна напред с пробив, а Мугурса въобще не можеше да откри своя темп и очевидно страдаше на корта. В последна сметка двукратната шампионка от Шлема съумя само да се пребори за гейма на достойнството, като откриващият сет отиде скоропостижно в актива на по-младата състезателка.

Испанката въпреки всичко не се съобщи и дръпна с 3:0 при започване на втората част, единствено че тийнейджърката реализира мигновен рибрейк и след това отрази цели пет точки за пробив, изравниявайки резултата при 3:3. Оттам насетне нещата се върнаха към началното развиване на конфликта и за финалистката от Аделаида нямаше никакъв проблем да запише следващия си влиятелен триумф от началото на новия сезон.

Dolorosa derrota
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР