Линда Носкова е една от множеството млади чешки надежди при

...
Линда Носкова е една от множеството млади чешки надежди при
Коментари Харесай

Приказката продължава: 18-годишната Носкова надви бивша №1 и е 1/2-финалистка в Аделаида!

Линда Носкова е една от множеството млади чешки очаквания при дамите, която макар нежната си 18-годишна възраст не стопира да изумява с играта си и още в първата седмица от новия сезон даде сериозна поръчка за значими триумфи през годината. На старта на влиятелната WTA 500 конкуренция в Аделаида чехкинята отстрани международната №8 Дария Касаткина, след което наложи безпроблемно волята си над Клеър Лиу.

Днес пък тийнейджърката изнесе следващ впечатляващ дуел против носителката на две трофеи от Аустрелиън Оупън Виктория Азаренка. Сблъсъкът сред двете се трансформира в изключителна борба на безсилие, траяла тъкмо 3 часа, само че в последна сметка Носкова се оказа по-стабилна в края и съумя да се поздрави с крайната победа - 6:4 6:7(3) 7:6(6). Така тя откри място в полуфиналите, където я чака среща с победителката всред Онс Жабер и Марта Костюк.

През по-голямата част от откриващия сет преимуществото бе на страната на беларуската тенисистка, която, без да поема непотребни опасности, дочакваше неправилност от ракетата на по-младата си съперничка. Стилът на игра на Носкова се показваше в непрекъснати опити за офанзиви, които обаче с изключение на уинъри постоянно водеха и до непредизвикани неточности. Шампионката от Шлема на два пъти повеждаше с пробив, само че във всеки от случаите международната №102 мигновено наваксваше пасива си и по този начин паритетът бе възвърнат за 4:4. Решителният пробив пристигна в десетия гейм, когато Азаренка не съумя да се оправи с връхлитащите я мощни удари от отсрещната страна на мрежата и загуби подаването си, с което и сета.

Във втората част чехкинята не изневери на стила си, продължавайки да засипва противниковата половина с чудесно ориентирани и високоскоростни удари. Бившата №1 обаче съумяваше да устои на високото движение на игра и след цялостно равнене на силите се стигна до тайбрек. От самото му начало Азаренка пое надзор върху събитията, повеждайки с 4:1 точки, след което опази преднината си и вкара срещата в трети сет.

Финалната част се трансформира в изключителна борба, по време на която станахме очевидци на обилие от първокласни разигравания. След късен пробив в деветия гейм младата състезателка доближи до опция да сервира за триумфа, но тогава разреши нервното напрежение да вземе връх над нея и в резултат на серия пропуски от нейна страна резултатът бе подравнен - 5:5. В идващото си подаване тя даже бе изправена пред задачата да избавя мачбол, но сполучливо устоя теста и докара нещата до съдбоносен тайбрек. Той също бе извънредно равносилен, но в заключителните минути от него Носкова сподели по-здрави нерви и след три часа игра можеше да вдигне триумфално ръце.

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР