Линда Грей, която изигра легендарната роля на Сю Елън Юинг

...
Линда Грей, която изигра легендарната роля на Сю Елън Юинг
Коментари Харесай

Помните ли Сю Елън от „Далас“? Наскоро Линда Грей претърпя голяма трагедия

Линда Грей, която изигра именитата роля на Сю Елън Юинг в хитовия сериал „ Далас “, имаше живот, изпълнен с безредици и редица трудности.

Ние няма да забравим Сю Елън, своенравната жена на емблематичния магнат Джей Ар.

Спомняйки си детството си в Кълвър Сити, Калифорния, Линда Грей споделя по какъв начин опцията да се мотае с приятелите си из снимачните студия е задействала нещо в нея, което я е предиздвикало да се влюби в актьорството.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Linda Gray (@lindagray_)

Баща й, който тя разказва като много леден човек, постоянно е подкрепял кариерата й. Майка й била тежка алкохоличка, тъй че Линда и сестра й трябвало да се грижат за дома дълго време.

„ Не падаше пияна, в никакъв случай не е крещяла “, написа Линда в книгата си. „ Тя не беше зла – просто беше омотана, в личния си свят, забравяше да купи храна, тъй че аз започнах да сготвям. Сестра ми и аз не я харесвахме. “

Линда се омъжва за първия си и единствен брачен партньор, с който се разделя през 1983 година, фотографа Едуард Лий Трашър, когато е на 21. Те имат две деца дружно и макар че тя се радвала да бъде майка, брачният партньор й бил този, който стоял на пътя на актьорската й кариера.

Въпреки че взе участие в доста реклами, на Линда й лишило много време, с цел да събере храброст да посещава уроци по актьорско майсторство.

През 1967 година на Линда са платени 25 $, с цел да бъде двойник на Ан Банкрофт в постера на кино лентата „ Абсолвентът “, без да знае, че години по-късно, или по-точно през 2001 година, тя ще изиграе госпожа Робинсън в нова версия на „ Абсолвентът “.

След като играе дребни функции, Линда най-сетне получава ролята, която беляза кариерата й, тази на Сю Елън Юинг. Тя се появява в общо 308 епизода на Далас и играе дружно с Лари Хагман и Патрик Дъфи.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Linda Gray (@lindagray_)

Говорейки за връзките си с Хагман, Линда споделя пред списание Chat Live: „ Той беше неприятният огромен брат, който в никакъв случай не съм имала. Той постоянно правеше нещо неправилно съгласно мен – пиеше прекалено много или каквото и да е, и аз го укорявах, той обичаше това, обичаше да прави нещо, единствено с цел да ме подлуди. “

Всъщност, когато Линда била уволнена за малко от сериала, тъй като поискала по-високо възнаграждение, Хагман бил този, който изискал тя да се върне.

За именитото си показване в Далас, Линда получи голям брой награди, в това число две награди „ Златен глобус “ за най-хубава актриса – драма в ефирен сериал, както и премия „ Еми “ за основна актриса.

Синът й Джеф Трашър потегля по нейните стъпки и работи като режисьор. За страдание той бил диагностициран с левкемия и умрял през 2020 година

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Linda Gray (@lindagray_)

Линда била унищожена. Тя мъчно понесла загубата. Наскоро тя отдаде респект на Джеф, като написа: „ Празнувам живота на моя наследник Джеф. Той беше най-милото, най-забавното, най-сладкото човешко същество… той донесе на света такава обич и беше обичан от всички! Нека пътуването му бъде вълшебно. “

Много съжаляваме за нейната загуба. Линда прави всичко допустимо да продължи живота си без своя наследник. Тя е на 82 години и наподобява необикновено красива както постоянно.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР