Линда Фрухвиртова открай време бива определяна за една от най-талантливите

...
Линда Фрухвиртова открай време бива определяна за една от най-талантливите
Коментари Харесай

Край на серията: Световната №460 шокира най-младата шампионка за сезона в Сеул

Линда Фрухвиртова от много време бива определяна за една от най-талантливите състезателки на идващото потомство и това изказване закупи още по-висок статут в последните дни, откакто чехкинята победи на шампионата в Ченай с дебютната за своята кариера WTA купа, трансформирайки се и в най-младата шампионка за този сезон. Под знака на вълнението и огромния триумф обаче тийнейджърката очевидно не беше на нужното равнище на централизация и отпадна още старта на конкуренцията в Сеул след проваляне от международната номер 460 Янина Викмайер, която взе участие чрез предпазен ранкинг - 1:6 4:6. За сметка на това пък белгийката, отсъствала година и половина от кортовете, преди да се завърне назад този февруари, към този момент е част от втория кръг в южнокорейската столица и ще срещне Ема Радукану.

Началото на дуела принадлежеше напълно на Викмайер, която превъзхождаше по всеки индикатор младата си съперничка, като най-видна разлика се забелязваше при успеваемостта на лично подаване, заради което аутсайдерката поведе с два пробива - 4:0. Тийнейджърката въпреки всичко сподели, че не е подготвена да се съобщи току-тъй и измъкна последвалия сервис гейм на международната номер 460, но стремително инкасира рибрейк и белгийката към този момент имаше цифров превес в общия резултат на конфликта.

Във втората част статуквото на корта не се промени, като даже чехкинята в опитите си да поема самодейността от главната линия бъркаше, а това се трансформира в отзив за последвалия задатък, който си завоюва 32-годишната състезателка след серия разменени брейкове, повеждайки със сет и 4:2. Преломният миг на мача настъпи в осмия гейм, когато Викмайер преодоля напрежението и последния огромен напор на Фрухвиртова да се завърне в дуела, откакто отрази три брейкбола и след това нямаше компликации с това да постави точка на разногласието на личен сервис.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР