Линда Фрухвиртова е една от приятните изненади в женския тенис

...
Линда Фрухвиртова е една от приятните изненади в женския тенис
Коментари Харесай

Фрухвиртова: Случилото се в Маями беше незабравимо


Линда Фрухвиртова е една от приятните изненади в женския тенис от началото на сезона. 16-годишната чехкиня накара почитателите и медиите да приказват за нея с изумителното си показване в Маями, където доближи до осминафинал откакто в профил Данка Ковинич, Елиз Мертенс и Виктория Азаренка. Тийнейджърката придвижи положителната си форма на WTA 500 шампионата в Чарлстън, където през вчерашния ден стартира присъединяване си с триумф над Ана Конюх.

След успеха над хърватката Фрухвиртова даде малко изявление за Tennis Channel, в което разяснява представянето си в дуела и разкри по какъв начин се е трансформирал животът ѝ след шампионата във Флорида.

„Първият сет не беше изключително добър за мен и по тази причина трябваше да го не помни допустимо най-бързо. Не трябваше да се поддавам на отрицателните страсти. Беше доста значимо да запазя успокоение и да остана съсредоточена. Ана играеше с доста високо движение и трябваше да положа доста старания, само че за благополучие се оправих с предизвикателството“ – показа международната №188.

Фрухвиртова играе в Чарлстън за втора поредна година. Миналия сезон тя доближи до четвъртфинал на WTA 250 шампионата в Южна Каролина след победи над Ализе Корне и Ема Наваро.

„Спомням си доста добре оня шампионат и преживяванията както на корта, по този начин и отвън него. Този шампионат постоянно ще бъде доста специфичен за мен, защото това беше моят дебют в главната скица на равнище WTA и доближих първия си четвъртфинал в Тура. Атмосферата е невероятна и мисля, че това е една от главните аргументи да се представям толкоз добре в Чарлстън. Наистина се веселя, че още веднъж съм тук“.

Чехкинята разяснява и отличното си показване в Маями. „Случилото се в Маями беше незабравимо. Невероятна седмица. Много е мотивиращо да печелиш сходни мачове. Точно такива победи те въодушевяват и те карат да искаш да се усъвършенстваш. Турнирът в Маями беше доста потребен опит за мен. Да победя тенисистки от сходен сан на подобен огромен шампионат е нещо удивително, изключително като си помисля, че гледах някои от тях по малкия екран, когато бях дете“.

Фрухвиртова показа и какви съгласно нея са най-големите разлики сред WTA тура и по-ниските дивизии.

„В някои от шампионатите, в които участвах в края на предходната година, към този момент усещах, че играта ми се развива с доста бързи темпове и към този момент съм на нужното равнище както от игрова, по този начин и от психическа позиция, с цел да направя този преход. За мен е доста значимо, че имам опцията да играя против някои от най-хубавите тенисистки в света. Тези мачове нямат нищо общо с тези в шампионатите за девойки. Сега играя против опитни тенисистки, които се възползват от всяка опция, която им предоставиш. Все още не мога да вземам участие във всички шампионати, в които желая, защото на някои места има възрастови ограничавания, и по тази причина се стремя да играя допустимо най-вече мачове, когато получа този шанс“ – приключи чехкинята.

Във втори кръг на шампионата в Чарлстън Фрухвиртова ще се изправи против Белинда Бенчич или Шию Уан.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР