Лимоновият сок в съдържанието си има 5-6 процента лимонена киселина

...
Лимоновият сок в съдържанието си има 5-6 процента лимонена киселина
Коментари Харесай

Лимонът и неговата кора - първи помощници в кухнята

Лимоновият сок в наличието си има 5-6 % лимонена киселина и  pH сред 2 и 3 %. Това го прави безвреден способ за  почистването на кухненски повърхности и най-много петна. Ето няколко метода да употребявате лимони и лимонови кори във вашата кухня!

Премахнете петна от масло с лимон

Чудите се по какъв начин да се преборите с маслени петна по кухненските принадлежности или плота? Може да се опитате да ги изчистите с половин лимон, преди да решите да употребявате отровен почистващ препарат. Изсипвате щипка сол  върху половинка лимон и разтривате петното върху повърхността, след което избърсвате със суха забрадка. Бъдете деликатни с мрамор или други чувствителни към киселини повърхности.

Почистете чайниците и кафемашините с лимони

За премахването на варовик, образувал  се във вашия чайник, може да го напълните с вода, добавите малко нарязани лимонови кори и поставите на котлона. След завирането на водата, оставяте чайника с течността да престои към  час, след което изсипвате тази течност и изплаквате хубаво. За да почистите кафемашината си, сложете в нея кубчета лед, сол и лимонови кори, разклащате за няколко минути и я изплаквате. Ще светне от непорочност!

Почистване на микровълновата с лимони
8 скъпи приложения на ЛИМОНА
Натуралният антиоксидант, или добре познатият ни лимон, се употребява за лекуване на разнообразни проблеми от антични времена. Лимонът съдържа...
Прочети повече
Приготвянето на храна в микровълновата, постоянно води до неприятна непорочност. Петното наподобява на изсъхнал цимент. Преди потреблението на почистващ препарат, пробвайте това: Поставяте лимоновите кори в купа, на половина цялостна с вода, и я поставете в микровълновата. Включвате на най-много мощ за пет мин., с цел да заври водата и парата да направи конденз по стените на микровълновата. След което просто изваждате чинията и избърсвате цялата с влажна забрадка мръсотията.

Ароматизирайте кофи за отпадък с лимони

Можете да употребявате лимонови кори, с цел да ароматизирате най-лошото миришещо място - кофата за отпадък и да придадете пресен мирис във вашата кухня.

Полиране на повърхности от хром и мед с лимони

Котлените отлагания върху крана от хром или мед, както и върху различен вид повърхности от тези метали, могат да бъдат отстранени по елементарен метод с лимон. Разтрийте от горната страна с половин изцеден лимон, изплакнете и полирайте леко с мека забрадка.
Не единствено витамин С: потребните свойства на лимона
Лимонът е един от най-популярните плодове, който се цени най-много поради високото му наличие на витамин С. Изданието Yahoo News Jap...
Прочети повече
Половинка лимон, потопена в сол или хлебна сода също може да бъде употребен за почистването и освежаването на чинии от месинг, мед, и неръждаема стомана. Можете просто да натъркате нечистото място с половин лимон, оставяйки за пет минути да подейства. След измивате с топла вода съдовете и ги подсушавате с мека и чиста забрадка.

Почистване на мивката

Може се употребяват същите като горните способи с цел да почистите и своята мивка от неръждаема стомана до искра.

Пригответе благоуханен овлажнител за въздух с лимонови кори

Ако усещате въздухът в стаята си изсъхнал през зимните месеци, лимоните са чудесни да се справите с това. Напълвате съд с вода, в нея слагате лимонови кори и слагате на котлона. След завирането и, оставяте  на слаб огън за малко време. Въздухът ще се овлажни и извърши със свежестта на ароматния лимон.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР