Лимоните са плодове с кисел вкус и са богат източник

...
Лимоните са плодове с кисел вкус и са богат източник
Коментари Харесай

Тайната целебна сила на замразения лимон

Лимоните са плодове с кисел усет и са богат източник на витамин С. Те имат алкален резултат върху тялото.

Лимоните са един от най-полезните блага на природата, защитаващи йодния баланс в организма. Лимоновия сок съдържа 5-10 пъти повече витамини в своята целокупност. Лимонът е съвършен плод за детоксацията на организма. Два приблизително огромни лимона, към 100 г, съдържат 1.1 г протеин, 0.3 грама мазнини, 9.3 грама въглехидрати, 2.8 грама фибри и 2.5 грама естествена захар.
А и съдържат единствено 29 калории.

Лимоните, като се изключи че са богати на витамин С, също по този начин съдържат и витамин В6, калий, фолиева киселина, значими фитохимикали като флавоноиди. В тази си връзка лимоните са със свойства на хранителни антиоксиданти и натурален детоксикиращ резултат.

Лимонадата е една от наложителните питиета през лятото. Лимоновият сок също по този начин се употребява и за салати, и за сладкиши.

Оказва се обаче, че замразените лимони са надалеч по-ефективни.

След интензивни лабораторни проучвания през 70-те години, ориентирани към приемане на синтетичен дестилат от лимони, се стига до резултата, че получената дейна съставна част адриамицин е надалеч по-ефективна, когато лимонът е бил замразен преди този момент.

Благодарение на лимонения фитохимикал в състава си, лимоните спомагат за разтварянето на камъните в жлъчката и понижават риска от развиване на рак на храносмилателната система.

Те също по този начин предотвратяват калцификация и образуването на бъбречни камъни.
 Thinkstock
Благодарение на високите равнища на витамин С и флавоноиди, приемът на лимони укрепва имунната система и играе роля в предварителната защита на болести като настинки и грип.

Витамин С в цитрусови плодове като лимони е доста ефикасен при лекуване на скорбут.

Лимоните демонстрират многостранни антибактериални свойства. Следователно са необятно употребявани при зараза, инфектиране, гъбички, глисти. Със наличието си на витамин Р балансират кръвното налягане. Освен това успокояват нервите. Действат като ефикасни антидепресанти.

Как да си приготвим замразени лимони, които са двойно по-ефективни при гореспоменатите обстановки?

Първо, доста е значим изборът на лимони. В никакъв случай не би трябвало да са засегнати, смачкани или леко мухлясали. За филтриране на лимоните от пестицидните останки те се поставят в ябълков оцет да престоят, след което се изплакват щедро.

След това се слагат в ледник и престояват 24 часа.
 Thinkstock
Другият вид на заледяване на лимони е да се нарежат на резени и да се слагат в ледените блокове и във фризера. След това ги добавяте във вода или свежи питиета.

Припомнете си още:

Кога денем би трябвало да се пие вода

Детоксикирай тялото и ускори имунитета по апетитен метод

Новият шлагер в диетите: вода с бамбук

Не бъркайте жаждата с апетит

Неподозирани изгоди от лимона

Как да ставаме по-лесно сутрин
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР