Лимоненият освежител за въздух се прави много лесно в домашни

...
Лимоненият освежител за въздух се прави много лесно в домашни
Коментари Харесай

7 причини всяка вечер да слагате нарязан лимон до нощното си шкафче

 нарязан-лимон

Лимоненият освежител за въздух се прави доста елементарно в домашни условия. Всичко, което би трябвало да извършите, е да вземете един лимон, да го нарежете на четвъртинки и да го посипете с малко сол. Готово!

Сложете тези късчета на нощното си шкафче и се насладете на прелестното благоухание на лимон. Ето 7 свойства на този ароматизатор:

1. Намалява напрежението. При доста хора нощно време се появяват напрежение и паники. Няколко късчета лимон до вас ще ви оказват помощ да се успокоите. Според проучванията, цитрусовият мирис отпуска мозъчните талази и успокоява страстите на човек.

2. Помага да се концентрирате. Концентрацията преди сън е изключително потребна, изключително в случай че страдате от бодърствуване и не можете да спрете потока от мисли. За да бъде сънят прекрасен, би трябвало да се концентрирайте върху позитивните неща. Именно за това ще ви помогне лимоненият мирис, подобряващ концентрацията.

3. Помага при запушен нос. Забелязвали ли сте, че когато с лягате със запушен нос, се сещате за времето когато сте дишали свободно и даже не сте се замисляли над това? За благополучие, лимонът оказва помощ при запушен нос и дишането става по-леко.

4. Помага в битката с инсекти. Писна ли ви от хапещи комари през нощта? Или може би жужаща муха ви лази по нервите?

Лимонът плаши всички типове инсекти. Парченцата лимон ги кара да се реалокират в другия завършек на стаята.

5. Увеличава количеството сила и усъвършенства настроението на сутринта. Парченцата лимон върху шкафчето вършат събуждането по-малко мъчно. Работата е в това, че миризмата на лимон усилва равнищата на серотонин в мозъка. Отличен метод да се справите със утринната потиснатост.

6. Подобрява въздуха. Кога последно сте се замисляли за качеството на въздуха в дома си? Не помните? Тогава бързо нарежете лимон! Плодът освен ухае прелестно, само че и пречиства въздуха. Лимонът е кадърен да бързо да проветри стаята даже от миризмата на багра.

7. Намалява кръвното. Лимоненият мирис понижава кръвното налягане. Като се има поради, че от хипертония страдат доста хора, лимонът е доста значим артикул на практика във всеки дом.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР