Лимонът след вечеря е много полезен. Той ще ви предпази

...
Лимонът след вечеря е много полезен. Той ще ви предпази
Коментари Харесай

Лимонът вечер помага за отслабване

Лимонът след вечеря е доста потребен. Той ще ви защищити от вирусни болести, ще укрепи имунната система и ще ви помогне да отслабнете, написа trafficnews.bg

Лимонът е желан от доста хора, точно поради сполучливите резултати, които подсигурява в битката с непотребните килограми.

Този кисел цитрусов плод, в случай че се употребява преди лягане, форсира метаболитните процеси. Поради това човек отслабва. Лимоновият сок интензивно изгаря калориите, усвоени денем. За да постигнете подобен изумителен резултат, задоволително е да изядете няколко части от този цитрус вечер. Още по-добре ще е да изцедите сока и да го разредите в чаша вода. За оптимален резултат към тази кисела напитка може да се добави малко мед, който също има удобен резултат върху метаболизма.

Що се отнася до чистия лимонен сок, не трябва да го пиете.

Това няма да форсира процеса на намаляване, само че ще навреди на стомаха ви, защото огромно количество кисел сок въздейства негативно върху равнището на киселинност.

Винаги мийте зъбите си, откакто сте яли лимон или сте пили лимонова вода. Лимоновият сок поврежда зъбния гланц.

Все още се водят разногласия дали водата с лимон би трябвало да е топла или е по-добре да се приема студена вода. Диетолозите споделят, че студената вода форсира метаболизма. Но някои лекари и почитатели на Аюрведа са на мнение, че пиенето на студена вода е нездравословно. Топлата вода е по-подходяща за намаляване, тъй като точно с помощта на нея се задействат процесите на изгаряне на мазнини в организма.

Разбира се, има задоволително хора, блогъри и диетолози, които са безапелационни, че лимоновата вода би трябвало да се пие единствено заран. Това се изяснява с диуретичния резултат на тази напитка. Осемте часа сън са задоволителни, с цел да се задейства организма, откакто сте изпили лимоновата вода. Затова по-активното обособяване на урина ще се случи денем, а не вечерно време, както някои си мислят.

Пиенето на чаша вода с лимон задейства извличането на течности от тялото, освобождавайки го от отоци. Лимонът намалява кръвната захар и глада. Благодарение на позитивните промени в чревния микробиом, храносмилането и настроението ни се усъвършенстват.

Ползите от лимона за намаляване: употребявайки го, ние желаеме да ядем по-малко, преработваме храната по-ефективно и се освобождаваме от непотребната течност в тялото. Но, както всеки различен хранителен артикул, този плод не може да се назова панацея.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР