Лимонът има освежаващ вкус и аромат, изключително богат е на

...
Лимонът има освежаващ вкус и аромат, изключително богат е на
Коментари Харесай

Лимонът - защо да го приемаме особено през зимата

Лимонът има ободрителен усет и мирис, извънредно богат е на витамин С и има антибактериални и антивирусни свойства. Сокът му работи детоксикиращо и прочистващо. Ето още изгоди от приема на лимонен сок в топла вода заран на гладно изключително през зимата:

Лимонът е натурален антиоксидант

Лимонената вода е източник на растителни съединения, наречени флавоноиди, които защищават клетките от увреждане. Флавоноидите са свързани и с изгоди за кръвообращението и инсулиновата сензитивност. Лимоновите флавоноиди също имат капацитета да понижават оксидативния стрес.

Лимонената вода укрепва имунитета

Лимонът е богат на витамин С, който усъвършенства функционалностите на имунната система. Нивото на витамина в организма е едно от първите неща, които се срутват, когато тялото е подложено на стрес. Затова експертите предлагат спомагателен банкет от витамин С в по-напрегнатите дни.

Лимонената вода попречва камъни в бъбреците

Бъбречните камъни са твърди минерални формирания, които се събират в бъбреците. Смята се, че увеличението на количеството на цитрата в урината предотвратява образуването на камъни. Лимонената вода съдържа огромни количества цитрат и тя може да помогне сполучливо за лекуване на камъни в бъбреците.

Лимонът хидратира тялото

Необходимо е тялото да получава всекидневно вода от храни и питиета. Въпреки това, водата е най-хубавата напитка за хидратация. Добавянето на лимон към нея усъвършенства усета ѝ и освежава тялото.

Лимонената вода усъвършенства положението на кожата

Витамин С, намиращ се в лимоните, оказва помощ да понижаване на бръчките в кожата. Той предотвратява сухотата на кожата и попречва стареенето ѝ, защото сухата кожа е склонна към образуването на бръчки.

Лимонената вода освежава дъха

Лимонената вода може да се пие на гладно за ободряване на дъха в следствие от неприятно храносмилане. Същото национално лекарство се ползва и при неприятен мирис, породен от консумирането на храни със мощни миризми като лук, чесън и риба. Лимонената вода може да се приема и заран след хранене, защото плодът подтиква слюнката, а водата предотвратява сухотата в устата, което може да докара до неприятен мирис, породен от бактерии.

Puls.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР