Лимонът е цитрусов плод, богат на много полезни елементи. Той

...
Лимонът е цитрусов плод, богат на много полезни елементи. Той
Коментари Харесай

Лимонът прави чудеса с кожата на лицето

Лимонът е цитрусов плод, богат на доста потребни детайли. Той се ползв със специфичен статут в света на козметиката и медицината. Експерти показаха пет съществени аргументи, поради които е добре да мажете всеки ден кожата на лицето си с този плод.

Докато гледат фотосите на фотодомовете, доста дами и девойки завиждат на хубавичко и чиста кожа на лицата на манекените. И въпреки че всички мислят, че те употребяват скъпи препарати и вървят на професионални услуги, в действителност тайната на идеалната кожа е елементарна - това е лимонът.

Клетъчен тонус

Съдържанието на витамин С и етерични масла в цитрусите има удобен резултат върху клетките на кожата. Те се задействат, кожата става по-светла и по-свежа.Много е потребно да намажете лицето си със замразен зелен чай и лимон след сън. Трябва да ги приготвите авансово, като може да употребявате фомичките за лед от хладилника ви. Ефектът ще бъде видим съвсем незабавно!

Изсветлява

За да се подобрите тена на лицето ви лимонът също оказва помощ. Причината са киселините, които се съдържат в плода. Ефектът върху лицето е мек и съвсем неосезаем. Можете да приготвите тоник за избелване като добавите малко магданоз към лимона.Първо направете запарка от магданоз, а по-късно прибавете лимонен сок към него. Използвайте тази примес един път дневно.

Подмладява лицето

Лимонът отстранява лъскавия искра от лицето, защото блокира мастните жлези. Перфектно оказва помощ и при пъпки на лицето. Друго от забележителните качества на лимона е стесняването на порите, което води до приемане на здрава и добре поддържана кожа. Ако имате проблем с мазна кожа, можете да употребявате маска. Разбъркайте овесена каша с яйчен протеин. После прибавете няколко капки лимонен сок към получената маса. На лицето се поставя пълен пласт от тази маска. Оставете върху кожата за двадесет минути и по-късно измийте с авансово приготвена вода, към която още веднъж има сок от лимон.

Помага в битката против луничките и пигментацията

В козметиката лимонът се употребява като средство за премахване на кожните пигменти. Резултатът ще е налице единствено в случай че пигментните петна се третират незабавно след появяването им. За да се справите с лунички и други нежелани петна по лицето си, би трябвало да прикрепите памучен тампон, пропит с лимонен сок на място. След половин час измийте мястото. Ако повтаряте всек ден тазипроцедура, резултатът ще е забележим след един месец. Ако типът на засегнатата кожа е изсъхнал, тогава лимоновият сок просто би трябвало да се смеси с мед в съответствие 1:1.

Изглажда бръчките

Лимоновият сок има позитивен резултат върху възобновяване на кожата и обновяването на клетките. Освен това цитрусът въздейства върху възобновяване на колагена, който изглажда дребните неприятни бръчки. За да се борите с бръчките, можете да употребявате лимон, разбъркан с минерална вода. Пропорциите са 1: 2./Zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР