Лимитираното издание "The Coinage of Philippopolis" от Иван Върбанов ще

...
Лимитираното издание "The Coinage of Philippopolis" от Иван Върбанов ще
Коментари Харесай

Представят за първи път у нас книгата "The Coinage of Philippopolis"

Лимитираното издание "The Coinage of Philippopolis " от Иван Върбанов ще бъде показано през днешния ден за първи път пред българската аудитория в Националния археологически музей. Книгата ще се предлага на британски език в тираж от 100 бройки, написа economic.bg.

Монетите на Филипополис, издадени в неговата монетарница през Римския интервал, са измежду най-атрактивните и мечтани от всеки музей и колекционер. Богатата история на града и разнообразните културни и публични прослойки се съчетават с многочислените разновидности и прецизната направа на монетите, с цел да ги трансфорат в уникати.

Изданието събира в два тома над 8500 монети, които произлизат от Филипополис.

Преобладаваща част от монетите са разпръснати в музеи, галерии и персонални сбирки из целия свят – албумът, събрал информация за тях, е резултат от дълготраен труд, който сигурно ще промени метода, по който откривателите на Античността гледат на нашите земи.

Като най-стария европейски град, Филипополис е източник на извънредно количество информация, което рядко намира паралели в Средиземноморския басейн и близките земи. The Coinage of Philippopolis е неповторимо достижение на българската археологическа, нумизматична и изследователска активност.

Книгата е издадена в памет на Огнян Гавраилов, нейн съавтор, изтъкнат нумизмат и познавач. Голяма част от материалите в книгата са негово дело.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР